G. Landsbergis: Lietuvos saugumas šiandien sprendžiasi Charkive

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Lietuvos saugumo klausimas šiuo metu sprendžiamas Charkive, o NATO šalys dar nesiėmė visų priemonių, kad užkirstų kelią Rusijos agresijai.

„Lietuvos saugumas šiandien sprendžiasi Charkive, o mes, NATO šalys, deja, dar ne viską padarėme, kad sustabdytume Putino karo mašiną. Maksimaliai sustiprinti mūsų atsaką agresorei Rusijai reikia dabar, nelaukiant, kol Putinas pagaliau vėl mus sutelks maksimaliam atkirčiui dar dramatiškiau eskaluodamas situaciją“, –  Vašingtone vykstančios diskusijos metu sakė G. Landsbergis.

Diskusijoje dalyvavę Danijos, Islandijos, Latvijos, Norvegijos, Švedijos užsienio reikalų ministrai bei Estijos ir Suomijos atstovai išreiškė paramą Ukrainos narystei NATO.

„Dėl Ukainos narystės NATO buvo sutarta Vilniuje, tad turime tesėti pažadą ir judėti į priekį“, – kolegoms antrino Lietuvos diplomatijos vadovas.

ELTA primena, kad antradienį Vašingtone prasidėjo tris dienas truksiantis jubiliejinis NATO viršūnių susitikimas.

75-ąsias įkūrimo metines mininčio Aljanso valstybių lyderiai ypatingą dėmesį susitikimo metu skirs paramos Ukrainai didinimui – sieks priimti sprendimus dėl ilgalaikės karinės bei finansinės paramos, Ukrainos karių mokymų.

Taip pat bus aptariamos Rusijos agresiją atremiančios šalies narystės NATO perspektyvos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
Neišvengs Dievo bausmės ir Patriarchas Kirilas, laiminęs rašistinius beždžionžmogius kraugeriškiems veiksmams prieš vaikus ir kitus civilius Ukrainoje.

kaunietei

kaunietei portretas
na ir kvaila ir dar kauniete apsišaukėlė

Anonimas

Anonimas portretas
FAKTAS TAIGI rašo iš vieno IP
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių