G. Nausėda: kiekvienas turime pareigą prisidėti kuriant stipresnę Lietuvą

Lietuvoje minint Valstybės ir Tautiškos giesmės dieną prezidentas Gitanas Nausėda pabrėžia kiekvieno Lietuvos piliečio pareigą puoselėti valstybingumą, išlikti vieningiems geopolitinių iššūkių akivaizdoje.

„Susitinkame šioje aikštėje kaip ištikimi valstybingumo tradicijos nešėjai. Kiekvienas turime pareigą užtikrinti tolesnę jos plėtrą ir sklaidą. Kiekvienas galime prisidėti kurdami dar stipresnę, šviesesnę ir gražesnę Lietuvą. Šiandienos geopolitiniai iššūkiai, kuriuos patiria mūsų valstybė – tai dar viena proga mums atminti istorines pamokas, prisiminti vienybę, kuri ne kartą padėjo Lietuvai atsilaikyti, kai kiti krito, ir sutelktomis jėgomis žengti pirmyn“, – šeštadienį valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje Simono Daukanto aikštėje sakė G. Nausėda.

„Tegul ši diena, dainų diena, mums įkvepia dar daugiau meilės žaliuojančiai Tėvynei. Daugiau ryžto rūpintis vieni kitais, daugiau energijos kurti gražesnę bei saugesnę Lietuvą“, – teigė šalies vadovas.

Jis kalbėjo, kad Lietuva per savo gyvavimo šimtmečius tapo ryžtingos tautos šalimi, padėkojo Vilniuje viešinčiam Estijos prezidentui Alarui Karisui.

Anot prezidento, simboliška, jog šiemet Valstybės diena sutapo su paskutine šimtmečio Dainų šventės diena.

„Aštuonis amžius mokėmės gyventi ir veikti drauge. Kartu mes daug išmokome, kartu siekiame kurti geresnę ateitį savo vaikams ir vaikaičiams. Surėmę pečius atremiame tuos, kurie kėsinasi į mūsų laisvę. Vienybę ir ryžtą nuostabiai išreiškiame net dainuodami. Simboliška, kad šių metų valstybės dieną vainikuos šimtametės Dainų šventės baigiamasis koncertas. Simboliška, kad šiandien su mumis švenčia ir Estijos – broliškos, dainuojančios tautos – prezidentas“, – kalbėjo G. Nausėda.

Estijos prezidentas A. Karisas ceremonijoje pasidžiaugė Lietuvos ir Estijos bendradarbiavimu bei tuo, jog šalys atstovauja vieningą poziciją paramos Ukrainai ir gynybos stiprinimo klausimais Europos Sąjungoje bei NATO.

Tegul ši diena, dainų diena, mums įkvepia dar daugiau meilės žaliuojančiai Tėvynei.

„Šiandien turime pasinaudoti tuo ir formuoti Europos ateitį plečiant mūsų vertybes bei kuriant stipresnę ir atsparesnę sąjungą“, – kalbėjo A. Karisas.

„Dalinamės tomis pačiomis vertybėmis ir esame kartu su kariaujančia Ukraina. Stovime teisingoje istorijos pusėje“, – pažymėjo Estijos prezidentas.

Lietuvos žmonėms jis sakė, kad „Estija yra jūsų draugas, kuriuo galite pasitikėti bei su kuriuo visada galite pasidalinti sunkumais arba džiaugsmu“.

Anot A. Kariso, valstybės ir toliau turėtų remti kitų tautų kovą už laisvę, išreiškė viltį, jog kaip Dainų šventėje dainuoja lietuviai ir estai „vieną dieną savo šalies dainas laisvi nuo represijų“ dainuos ir Baltarusijos žmonės.

Estijos prezidentas taip pat pasidžiaugė stiprėjančiu Lietuvos ir Estijos kultūriniu bendradarbiavimu.

Šeštadienį Lietuvoje minima Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės diena, 12 val. S. Daukanto aikštėje tradiciškai pakeltos valstybės vėliavos.

Ši diena valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nausėda, TU JAU PRISIDĖJAI (

Nausėda, TU JAU PRISIDĖJAI  ( portretas
...

Teisingai !

Teisingai ! portretas
Kuo daugiau kelsi nesantaiką , tuo Lietuva labjau stiprės....

Senjora

Senjora portretas
Mes neturime prisidėti, nes jus sugriovėte tai, ką sukūrė tautiečiai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių