I. Šimonytė patarimų V. Blinkevičiūtei nedalys: net nebandysiu to daryti

Konservatorių sąrašą į parlamentą vedusi dabartinė premjerė Ingrida Šimonytė nemano, kad Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkei Vilijai Blinkevičiūtei reikės jos patarimų.

„Kas esu aš, kad dalinčiau patarimus poniai Blinkevičiūtei? Net nebandysiu to daryti. Ji pati yra tiek metų politikoje ir tiek pūdų druskos suvalgiusi, kad, manau, tikrai žinos, ką jai daryti“, – žurnalistams rinkimų vakarą teigė I. Šimonytė.

I. Šimonytės Seimo rinkimų rezultatai nestebina: įvyko atvirkštiniai 2020 metai

I. Šimonytė sako, kad rinkimų rezultatai jos nenustebino.

„Rezultatai yra tokie, kokie yra. Vertinu kaip faktą“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė I. Šimonytė.

„Galiu turėti visokiausių vilčių ir lūkesčių, bet žinau, kad Lietuvoje taip jau yra, kad per kiekvienus rinkimus mes matome švytuoklės slinktį į kurią nors pusę. Iš esmės kas dabar atsitiko – 2020 metai atvirkščiai ir tas labai nestebina“, – pažymėjo premjerė.

Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai Seimo rinkimuose liko antri ir, pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, turės 27 narių frakciją.

Pasak I. Šimonytės, buvo aišku, kad eiti iš valdžios pozicijos į rinkimus bus sudėtinga.

„Ir nors turbūt Vyriausybė baigė kadenciją tuo metu, kai Lietuvos ekonominė situacija yra geriausia kokia yra kada nors buvus (...), bet tokia yra rinkėjų valia. Gerbiame rinkėjų valią“, – sakė politikė.

Seimo rinkimus laimėjo socialdemokratai, preliminariai per abu turus iškovoję 50 mandatų.

Kaip jau yra sakęs konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, šiomis dienomis bus šaukiamas partijos prezidiumas.

Premjerė pažymėjo, jog jo metu bus aptarti sprendimai, kurie yra reikalingi toliau.

„Kaip visada, pasidarysime kokybiškus sociologinius tyrimus, įsivertinsime, kas buvo ne taip arba ką galėjome padaryti geriau“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Aš laimėjau vienmandatę, tai man būtų labai didelė gėda nelikti Seime.

Premjerė pažymėjo per rinkimų kampaniją pastebėjusi aktyvų prezidento vaidmenį, tačiau nesureikšmino jo įtakos rezultatams.

„Jūs puikiai matėte ir puikiai žinote, nereikia manęs klausinėti dalykų, kurie buvo tokie akivaizdūs, kad man jau būtų kvaila juos komentuoti. Dar kartą pakartosiu, jog prezidentui būti visiems lygiai teisingam, deja, nėra įkandama užduotis“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji taip pat teigė, kad planuoja dirbti opozicijoje.

„Aš laimėjau vienmandatę, tai man būtų labai didelė gėda nelikti Seime. (...) nemesiu iš pirmo turo laimėtos vienmandatės dėl to, kad man nepatinka būti opozicijoje“, – kalbėjo ji.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Likimo įronija abi voge abi dirbo ranka rankon bet prieš rinkimus visad susipyksta Dabar Blinkė laimėjo o šita gavo per nosi bet nenusimena sekancius rinkimus šita bus laimynga o blinkenas nusimines ir taip pamainomis laimė aplanko Ir finale lietuvos dundukai taip varžosi konservai -socLKP ir vėl socLKP-- konservai jau 30 metu ta pati kovaTik dar i seima ilenda kokie šlikštukai skverniniai vėgėlės žemaitaičiai

tas arklys

tas arklys portretas
lieka ištikimas savo arogancijai

Anonimas

Anonimas portretas
Palieka tiksinčią deficito bombą. Ir nereikia sakyti, gali sugalvoti net be mokslų žmogus - paskolos, privatizacijos, mokesčių kėlimas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių