LSDP patvirtino rinkimų Seimo programą: sieks socialinio teisingumo

Šeštadienį Šventojoje posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) konferencija patvirtino partijos Seimo rinkimų Vienybės programą, joje akcentuojama būtinybė sumažinti ekonominę ir socialinę atskirtį, užtikrinti socialinį teisingumą, sustiprinti šalies gynybinius pajėgumus ir bendrą visuomenės saugumą.

Kaip pranešė partija, programą sudaro trys didieji uždaviniai – „Pažaboti išaugusių kainų poveikį žmonių gyvenimui; paruošti patikimą valstybės ir visuomenės apsaugą pavojaus atveju; pakloti tvirtus pamatus dabarties ir ateities kartoms“.

Pasak programą rengusio Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docento, LSDP vicepirmininko Liutauro Gudžinsko, brangstantis žmonių gyvenimas, iki pamatų sudrebinta tarptautinė tvarka, staigi gamtos kaita, skaitmeninių išradimų sparti plėtra bei visuotinai plintančių ligų grėsmė – visa tai aiškiai liudija, kad atėjo metas atsisakyti visuomenę skaldančios politikos ir siekti daugiau vienybės.

L. Gudžinskas pabrėžia, kad socialdemokratų tikslas – atsisakyti šiandien politikoje vyraujančio žmonių rūšiavimo į sėkmingus ir nesėkmingus.

„Šios programos tikslas – įtvirtinti, kad kiekvienas žmogus yra brangus ir reikalingas išgirsti. Pasiūlyti pagrįstus, savalaikius sprendimus, kurie išpildytų gyventojų teisėtus lūkesčius, kylančius iš šalies pagrindinio įstatymo, bei stiprintų viešąją erdvę. Trumpai tariant, vienyti, o ne skaldyti. Mes, socialdemokratai, kviečiame rinktis būtent šią – vienybės – kryptį“, – tikina L. Gudžinskas.

„Pasiruošimui valstybės gynybai ir efektyvios atgrasymo architektūros sukūrimui būtini trys ramsčiai: pirma, visuotinės gynybos modelio įgyvendinimas, kurio esmė – stiprios Lietuvos kariuomenės sukūrimas bei piliečių valia dalyvauti visuotinėje savo šalies gynyboje; antra, efektyvi kolektyvinė karinė gynyba kartu su NATO partneriais; trečia, sparti gynybos pramonės plėtra šalinant biurokratines kliūtis“, – teigiama programoje.

LSDP vienija 13,5 tūkst. narių.

ELTA primena, kad šeštadienį LSDP nariai konferencijoje tvirtina Seimo rinkimų programą bei kandidatus į parlamentą.

LSDP susitikimo metu partijos pirmininkė V. Blinkevičiūtė paskelbė, jog ves politinės jėgos sąrašą į Seimą.

Seimo rinkimų pirmasis turas vyks spalio 13 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha,cha,

Cha,cha,  portretas
"rūpinsis socialiniu teisingumu",su "mielačnyku"Sinkevičium priešaky.Šlykšti gauja su kalbančia bačka .

Ju teisingumas

Ju teisingumas portretas
atimti is ubago ir atiduoti milijonieriui. Socialdemokratija ten nekvepia,tik vogtu pavadinimu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių