Po nuosprendžio M. Sinkevičiui – Lietuvos savivaldybių asociacijos reakcija

Pirmos instancijos teismui Jonavos merą Mindaugą Sinkevičių pirmadienį pripažinus kaltu dėl piktnaudžiavimo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) kol kas naujo prezidento rinkimų rengti neskuba. Pasak laikinai asociacijai vadovaujančio Plungės mero Audriaus Klišonio, tai būtų daroma išgirdus galutinį kitos instancijos teismo verdiktą.

„Pirmos instancijos teismas gali priimti vieną sprendimą, Apeliacinis teismas arba Aukščiausiasis – kitą. Ir šie sprendimai gali skirtis. Tai kai bus galutiniai sprendimai, tada galime apie tai ir kalbėti“, – Eltai pirmadienį teigė A. Klišonis.

„Tai susiję ne tik su jo LSA prezidento darbu, bet ir mero pareigomis. Nes jei įsiteisėja šis teismo sprendimas, M. Sinkevičius nebegali toliau dirbti ir meru. Todėl natūralu, kad tokiu atveju bręstų ir klausimai dėl naujų LSA prezidento rinkimų“, – pažymėjo politikas.

Kauno apygardos teismas pirmadienį Jonavos merą M. Sinkevičių pripažino kaltu byloje dėl piktnaudžiavimo tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis. Politikas nuteistas dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo, jam skirta 12,5 tūkst. eurų bauda, trejiems metams atimti galimybę dirbti valstybės tarnyboje.

Savo ruožtu teismo verdiktą išgirdęs M. Sinkevičius tvirtino iš Jonavos mero pareigų nesitrauksiantis ir skųsiantis teismo sprendimą.

Šiuo metu M. Sinkevičius preliminariame socialdemokratų rinkiminiame sąraše yra reitinguotas į pirmąją vietą. Visgi, teismui paskelbus sprendimą, LSDP frakcijos Seime seniūnė Rasa Budbergytė teigė, jog M. Sinkevičiaus pavardės partijos sąraše į parlamentą turėtų nelikti.

Jonavos meras M. Sinkevičius, pernai kilus įtarimams dėl savivaldybės tarybos nario veiklai skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo, paskelbė stabdantis narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Lietuvos savivaldybių asociacija yra laikinai sustabdžiusi M. Sinkevičiaus vadovo šioje asociacijoje pareigas.

ELTA primena, kad visuomenininkui Andriui Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo daugybė savivaldybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
Labai gaila kad iskarto nepatupde i kaliuze butu buvusi labai gera pamoka kitiem kurie siurbia is musu visu pinigelius

Toks jaunas, o jau kaip Brežnevas...

Toks jaunas, o jau kaip Brežnevas... portretas
Toks jaunas, o jau kaip Brežnevas...

Sujudo,

Sujudo, portretas
erkės..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių