R. Petrauskienė ketina teikti parlamentui Statuto pataisas, leisiančias tautos atstovams naudoti DI

Seimo Ateities komiteto Dirbtinio intelekto (DI) darbo grupės pirmininkė Rasa Petrauskienė ketvirtadienį ketina pateikti parlamentui Statuto pataisas, leisiančias tautos atstovams savo veikloje naudoti DI.

Tikimasi, kad tai pagerins teisėkūros procesus, suteiks informacijos analizės galimybes ir patobulins sprendimų priėmimo procesą.

Jeigu parlamentas pritartų, Seimo nariai turėtų teisę „etiškai ir atsakingai naudoti dirbtinio intelekto sistemas ir kitus aukštųjų technologijų įrankius bei priemones savo veikloje“. Seimo nariai galėtų naudoti DI informacijos surinkimui, analizei ir sprendimų priėmimui.

Statuto pataisas inicijavę politikai mano, kad naudodamiesi DI, galima automatizuoti procesus, susijusius su viešųjų įrašų tvarkymu, dokumentų valdymu ir informacijos pateikimu. Jų teigimu, DI sistemos leistų efektyviau tvarkyti didelius duomenų kiekius, analizuoti tendencijas ir identifikuoti svarbius reiškinius. Taip pat tikimasi, kad įtraukiant DI į Seimo veiklą bus skatinamos inovacijos ir technologinė pažanga valstybės valdyme.

Statuto pataisų iniciatoriai taip pat akcentuoja būtinybę užtikrinti aukšto lygio saugumą ir privatumą naudojant dirbtinį intelektą, duomenų apsaugos standartų laikymąsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Be pasitikėjimo

Be pasitikėjimo portretas
Pagrasėjusi telefonų ir kompiuterių savinimusi buvusi savivaldybės politikė. Į seimą patekusi, labai nori ir vėl būti. Plakatai, ją reklamuojantys, kabo net Klaipėdoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių