Socialdemokratai tvirtins kandidatus į Seimą, skelbti sprendimą žada ir V. Blinkevičiūtė

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) šeštadienį patvirtins kandidatus spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, sprendimą dėl dalyvavimo juose žada ir europarlamentarė, politinės jėgos lyderė Vilija Blinkevičiūtė.

LSDP atstovas Justinas Argustas BNS sakė, kad Šventojoje vyksiančios LSDP konferencijos metu turėtų būti tvirtinamas tiek galutinis partijos sąrašas daugiamandatėje apygardoje, tiek vienmandatininkai.

V. Blinkevičiūtė daugelį mėnesių vengė atsakymo dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose, tačiau šios savaitės pradžioje po Europos Parlamento rinkimų, kurių metu buvo perrinkta jame dirbti, pranešė priėmusi sprendimą.

LSDP pirmininkė Europos Parlamente dirba nuo 2009 metų.

BNS žiniomis, partiečiams siūlomame tvirtinti kandidatų dešimtuke V. Blinkevičiūtė įrašyta pirmuoju numeriu.

Antrasis sąraše bus Seimo narys Gintautas Paluckas, trečioji – Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė, ketvirtas – į Europos Parlamentą neperrinktas Juozas Olekas, penkta – parlamentarė Rasa Budbergytė.

Į dešimtuką taip pat patenka Seimo nariai Eugenijus Sabutis ir Dovilė Šakalienė, Marijampolės tarybos narys Tadas Prajara, Seimo narė Orinta Leiputė, Vilniaus rajono tarybos narys Ruslanas Baranovas.

Naujienų portalas TV3 šią savaitę paskelbė, kad net jeigu socialdemokratai laimėtų rinkimus, V. Blinkevičiūtė nedirbtų ministre pirmininke ar kitose pareigose vykdomojoje valdžioje.

Portalas taip pat nurodė, kad Seimo rinkimų sąraše nebus už piktnaudžiavimą neseniai pirmos instancijos teismo nuteisto Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus.

Per Europos Parlamento rinkimus socialdemokratai surinko beveik 18 proc. balsų ir išlaikė dabar turimus du mandatus.

Socdemai per konferenciją taip pat aptars politines aktualijas ir patvirtins Seimo rinkimų programą.

Pagal sociologines apklausas sudaromuose partijų reitinguose LSDP užima pirmą vietą ir yra laikoma favorite laimėti rinkimus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

MAN JI

MAN  JI  portretas
ATRODO NENUOŠIRDI,NIEKAD UŽ JĄ NEBALSUOSIU

as

as portretas
ivardinkyte kas ja palaiko,baisu ,atsipeikykite kol nevelu

Gyvu

Gyvu portretas
numireliu orgija cia,o ne partija. Kaip ir visos kitos Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių