V. Landsbergis: o ką tu padarysi, gal reikia praeiti ir tokią pamoką

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, vertindamas aiškėjančius Seimo rinkimų antro turo rezultatus, tikino visada turįs lūkestį, kad Lietuva nesugrius.

„Visuomet tikiuosi, kad Lietuva nesugrius“, – žurnalistams sekmadienio vakarą teigė konservatorių rinkimų štabe viešintis V. Landsbergis.

Jis filosofiškai įvertino ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) triuškinamai gerą pasirodymą Seimo rinkimuose.

„O ką tu padarysi, gal reikia praeiti ir tokią pamoką, jeigu dar neužteko“, – sakė jis.

Profesorius nebuvo linkęs svarstyti ir priežasties, kodėl konservatoriams nepavyksta valdžioje išlikti kelias kadencijas iš eilės.

„Aš nežinau – paklauskite rinkėjų“, – lakoniškai atsakė jis.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, geriausiai kovoje dėl vienmandačių apygardų kol kas sekasi socialdemokratams.

ELTA primena, kad spalio 27 d. vyko antrasis Seimo rinkimų turas. Pakartotinio balsavimo metu prie balsadėžių išreikšti savo pilietinę valią atėjo 41,31 proc. Lietuvos rinkėjų.

Antrojo turo metu renkami 63 parlamentarai, kandidatuojantys vienmandatėse apygardose. Mandatus į Seimą siekia iškovoti 37 socialdemokratai, 33 konservatoriai, 13 partijos „Nemuno aušra“ narių, 10 demokratų „Vardan Lietuvos“ ir 10 „valstiečių“, 9 liberalai, po 3 Laisvės partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) ir Lietuvos regionų partijos atstovus, pora savarankiškai išsikėlusių kandidatų, du partijos „Laisvė ir teisingumas“ nariai ir vienas Nacionalinio susivienijimo atstovas.

Iš viso vienmandatėse apygardose renkamas 71 Seimo narys – aštuoniose jų nugalėtojas paaiškėjo dar pirmojo turo metu. Tokiu būdu mandatus jau iškovojo pora socialdemokratų, du LLRA-KŠS atstovai, po vietą Seime užsitikrino ir konservatoriai, liberalai, „Nemuno aušra“ bei savarankiškai kandidatavęs Viktoras Fiodorovas.

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
maniau kad tas kuprotas apsisnargliavęs liunzzzzbirbys jau seniai padvėsęs ir pakastas

Anonimas

Anonimas portretas
В Академии Наук заседает Князь ДУНДУК,.........Говорят, не подобает ему такая честь,.......Но у дундука. ЖОПА есть......

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau papasakokit kaip Vytautas Landzbergis dirbo TSRS KGB darbuotoju, kaip Tarybinis profesorius skaite studentams mokslinio komunizmo paskaitas ir birka skambino ant pjenino TSRS Himna. Kaip TSKP CK nurodymu pasidare Sajudzio vadovu ir kartu su Gorbaciovo gauja pardave TSRS ir LTSR Amerikai, paskui skraidino po Lietuva zemes hektarus ir supirkinejo uz 1 eur. zemes sklypus Vilniuje. Atidavė amerikonams Mažeikių Naftą už 1lt. Anūkas supjovė su didžiąja Kinija dėl taivanėlio pavadinimo. Būtume tapę šveicarais, dabar ubagai.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių