V. Mitalas: konservatoriai „tempia gumą“ ir vengia derinti eurokomisaro kandidatūrą

Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas sako, kad valdančiosios koalicijos partneriai konservatoriai „tempia gumą“ ir siekia sprendimą dėl eurokomisaro kandidatūros priimti tylomis.

„Tempiama guma ir galvojama, kad paskutinę minutę, gal rugpjūtį, kai visi norės atostogauti, bus galima tuos sprendimus kažkaip tylomis priimti, bet to tikrai nebus“, – LRT televizijos laidoje „Savaitė“ sekmadienį kalbėjo V. Mitalas.

„Konservatorių tam tikras veikimo modelis man jau yra aiškus nuo kadencijos pradžios. (...) Tas modelis yra spręsti klausimus iš galios pozicijų ir vengti koalicinių pasitarimų, kiek tik įmanoma jų vengti“, – pridūrė jis.

Valdančiajai daugumai taip pat priklausančios Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigė, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) apsimeta nežinantys, kieno kandidatūra bus teikiama.

„Niekas nieko nepasakė. Pasakė vienintelis Andrius Kubilius, kuris pasakė „konservatorių partijoje svarstoma tik Gabrieliaus Landsbergio kandidatūra“. Visi kiti apsimeta, kad nežino, kas bus teikiamas“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Tempiama guma ir galvojama, kad paskutinę minutę, gal rugpjūtį, kai visi norės atostogauti, bus galima tuos sprendimus kažkaip tylomis priimti, bet to tikrai nebus.

Tuo metu opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis „Savaitei“ tvirtino, jog kandidatūrą pateikti vėluojama, o Vyriausybė esą jau atsisakė vieno portfelio pasiūlymo.

„Dar daugiau, aišku, čia reikėtų premjerės klausti, kiek man žinoma, buvo Lietuvai užklausa, ar domintų labai svarbus transporto komisaro portfelis. Į ką iš Vyriausybės kanceliarijos skriejo atsakymas, kad mums netinka, nes prie Gabrieliaus nesiderina jis“, – teigė „demokratų“ lyderis.

Žiniasklaida ir valdantieji konservatoriai vienu pagrindinių kandidatų tapti eurokomisaru anksčiau minėjo TS-LKD pirmininką ir užsienio reikalų ministrą G. Landsbergį.

Jis pats savo kandidatūros kol kas nekomentuoja, tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė yra teigusi, jog partijos kolega būtų puikus komisaras, o prezidentas Gitanas Nausėda – sakęs matantis geresnių kandidatų.

Ursulą von der Leyen (Urzulą fon der Lajen) ketvirtadienį patvirtinus Europos Komisijos (EK) vadove antrai kadencijai, artimiausiu metu turėtų prasidėti oficiali procedūra dėl Lietuvos siūlomo kandidato į šią europinę instituciją.

Nauja EK formuojama po Europos Parlamento (EP) rinkimų. Lietuvoje kandidatui į komisiją turi pritarti Vyriausybė, Seimas ir prezidentas, dėl visų kandidatūrų galiausiai dar spręs EP.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Anūkas arba nieko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių