Bankroto galimybę siūlo ir privatiems asmenims

Partijos Tvarka ir teisingumas frakcija Seime įregistravo Fizinių asmenų bankroto įstatymo projektą. Šis teisės aktas, jei jam pritartų dauguma parlamentarų, apsaugotų fizinius asmenis nuo nuskurdimo ir atkurtų jų mokumą.

“Įstatymas tapo itin aktualus dėl dabartinės krizės. Leidus fiziniams asmenims bankrutuoti ir suteikus viltį, kad po kelerių metų jo skolos gali būti nurašytos, žmogus būtų suinteresuotas dirbti ir grąžinti bent dalį skolų, o ne stengtis visą gyvenimą slėpti savo pajamas", - sakė partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

Remiantis šiuo įstatymu, bankroto procesas galėtų būti pradėtas tik paties prasiskolinusio asmens pareiškimu ir tik tada, kuomet jis nebegali įvykdyti kreditorių reikalavimų, kurie yra didesni kaip dvylika minimalių mėnesinių atlyginimų. Šiuo metu tai sudaro 9600 litų.

“Pradėjus bankroto procedūrą, būtų sudaromas fizinio asmens mokumo atkūrimo planas ir kreditorių reikalavimų patenkinimo ir kitų išlaidų apmokėjimo planas. Duomenys apie asmens bankroto procesą būtų skelbiami viešai, o verslu neužsiimančio asmens bankroto procedūra truktų iki 3 metų”, - kalbėjo “tvarkiečių” frakcijos Seime vadovas V.Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių