Galimybę nevykdyti arešto orderio siūloma taikyti visiems Lietuvos užsieniečiams

Teisingumo ministerija siūlo, kad galimybė atsisakyti vykdyti Europos arešto orderį būtų taikoma visiems Lietuvoje esantiems užsieniečiams.

Projektu, kuriam šią savaitę pritarė Vyriausybė, patikslinta prieš tai galiojusi nuostata.

Ministerija siūlo nustatyti, kad Europos arešto orderio galima nevykdyti, jei jis yra išduotas dėl Lietuvos piliečiui ar užsieniečiui, kuris turi teisę būti ar gyventi Lietuvoje, paskirtos su laisvės atėmimu susijusios bausmės vykdymo.

Tokiu atveju, anot ministerijos, Lietuva, siekdama sudaryti palankesnes sąlygas nuteistojo socialinei reabilitacijai, perima šios bausmės vykdymą.

Šia formuluote sukonkretinama, kad nuostata taikytina užsieniečiui, bet nebūtinai Europos Sąjungos valstybės narės piliečiui. Projektu taip pat nustatoma, kad tokia galimybė taikoma ne tik teisę gyventi Lietuvoje turintiems užsieniečiams, bet ir tiems, kurie turi teisę būti šalyje.

Iki šiol galimybė atsisakyti vykdyti Europos arešto orderį buvo sudaryta Lietuvos piliečiui ar nuolat šalyje gyvenančiam asmeniui.

„Europos Komisijos nuomone, tokia formuluotė aiškiai neapibrėžia, jog į taikymo apimtį patenka visi užsieniečiai, gyvenantys ar esantys Lietuvos Respublikoje“, – rašoma projekto aiškinamajame rašte.

Šiam projektui dar turės pritarti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisesmaukiniu mafijos sukurpta ,, teisingumo ministreija,,,

teisesmaukiniu mafijos sukurpta ,, teisingumo ministreija,,, portretas
siulo sukurt Lietuvoje tarptautiiu nusikalteliu atvira kalejima -roju su ,,Pakeles -Pakrumes,,, viesbuciais , dabar -nusikaltelis padares nusikaltima europoje begs y Lietuva kurioje susimokejes kysius teisesmaukiniu mafijai ir advakotams ..gales ramiai vaiksciot laisveje arba super bandiugai teroristuj islamistuj , pedofiluj ,narkomanuj , manjakuj -bus maxsimum uzdeta apykoje ir tures but pakrumes viesbuty nuo 11 val vakaro iki ryto 6 val. Visa ...Lietuva taps atviro tipo kalejimu -kolonijaManau tai Teisesmaukiniu mafijos ir teisingumo ministro asmeniskai mirties nuosprendis tautai ir jaunimuj ....

Anonimas

Anonimas portretas
nusikalteliu rojus

??

?? portretas
Nesupratau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių