Kaip talpiai susikrauti lagaminą skrydžiui?

  • Teksto dydis:

Dažnas mėgstame keliauti, tačiau dėtis daiktus išvykoms patinka retam. Reikia ne tik teisingai nuspręsti, ko prireiks kelionėje, bet ir viską sutalpinti į dažnai riboto dydžio ir svorio bagažą. Paprasčiau, jei keliaujate vienas, bet kur kas sudėtingiau, jei tenka galvoti ir apie savo, vaikų ar artimųjų poreikis. Kas kelionėje būtina ir ko tikrai nereikėtų talpinti į lagaminą?

Skrydžių palydovė Gabrielė Mikaliūnaitė dalijasi patarimais, kurie praverstų planuojant kelionei reikalingus daiktus, ir auksinėmis taisyklėmis, kaip talpiai susikrauti lagaminą.

Pradėti – nuo sąrašo

Pirmas žingsnis link sėkmingai supakuoto lagamino – reikalingų daiktų sąrašas. Jis padės ne tik nieko nepamiršti, bet ir geriau apgalvoti, ką tikrai verta pasiimti į kelionę.

„Sudarant sąrašą svarbu pagalvoti apie tai, ar jame esantys daiktai tikrai bus reikalingi, juk kai kuriuos jų galima rasti viešbutyje ar įsigyti svečioje šalyje. Pavyzdžiui, retai būtina vežtis muilą, plaukų džiovintuvą ar rankšluostį, nes daugelis nakvynės vietų siūlo šiuos reikmenis nemokamai. Jei į kelionę vykstate su draugų kompanija, galite pasitarti tarpusavyje, kokius daiktus kiekvienas imsite ir ar galėsite jais pasidalyti – tuomet daiktų sąrašas sutrumpės“, – pataria „Avion Express“ skrydžių palydovė.

Tinkamam daiktų sąrašui sudaryti taip pat būtina pasidomėti, kokie orai bus krašte, į kurį planuojate vykti. Tuomet galėsite atsirinkti tik reikalingiausius drabužius ir išvengti lagamino perpildymo.

„Kad ir kur bekeliautumėte, orai dažnai nenuspėjami, todėl idealiausia prognozes patikrinti kuo arčiau kelionės pradžios – tuomet būsite tikri, kad lagamine esantys drabužiai bus tinkami ir reikalingi“, – pataria Gabrielė.

Išmintingai: kuo dažniau keliaujame, tuo labiau įsitikiname, kad įmanoma išsiversti su labai nedaug daiktų – tereikia įvertinti, ko tikrai prireiks, ir tinkamai susidėti. / freepik.com nuotr.

Kai spaudžia laikas

Gabrielė pasakoja, kad dažniausiai keleiviai lagaminus susikrauna neapgalvotai, kai laiko pasiruošti kelionei beveik neturi. Tada paskubomis į lagaminą keliauja viskas, kas po ranka.

Vis tik Gabrielė sako, kad neplanuotas keliones propaguojantys dažai būna pasiruošę būtiniausių daiktų sąrašą ir jis padeda susiruošti per itin trumpą laiką. Jei ruošiatės šią vasarą pasinaudoti paskutinės minutės kelionės pasiūlymu, verta jau dabar namuose pasiruošti kelis daiktus.

„Pasas – sąrašo numeris vienas. Atrodo, akivaizdu, bet dažnai tik oro uoste žmonės supranta, kad namuose liko kelionės dokumentas. Maži kelioniniai higienos reikmenys, juos galima pasiruošti iš anksto ir supakuoti į rankiniam bagažui tinkantį maišelį. Nepamirškite šalia įprastų higienos priemonių pasiimti nuo kenksmingų saulės spindulių apsaugantį SPF kremą ar losjoną. Universali būtinybė yra ir patogi avalynė, nes kelionės metu kasdien dažnai nueiname keliskart daugiau žingsnių nei paprastą dieną. Neretai praverčia ir išorinė baterija mobiliajam telefonui – net naujausio ir galingiausio telefono baterija gali neatlaikyti, kai nuolat fotografuojame, naudojamės navigacija, telefone saugome kelionės dokumentus. O svečioje šalyje būti su išsikrovusiu telefonu ne tik nesmagu, bet ir nesaugu“, – akcentus dėlioja skrydžių palydovė.

Sudarant sąrašą svarbu pagalvoti apie tai, ar jame esantys daiktai tikrai bus reikalingi, juk kai kuriuos jų galima rasti viešbutyje ar įsigyti svečioje šalyje.

Pakavimo gudrybės

Kiekvienas bent kartą krovęsis lagaminą žino: daiktų visada daugiau nei vietos lagamine. Todėl svarbu ne tik pasirinkti svarbiausius daiktus, bet ir juos kompaktiškai sudėti – juk norime lagamine palikti vietos pirkiniams ir lauktuvėms.

Supakuoti daiktus tinkamai reiškia maksimaliai išnaudoti lagamino erdvę, todėl svarbu išnaudoti visas tuščias ertmes.

„Aksesuarus, apatinį trikotažą ir kitus pavienius daiktus verta sudėti į minkštus maišelius, kuriais galima užpildyti tarpus tarp sudėtų drabužių ir didesnės apimties daiktų. Jei į lagaminą dedate batus, panaudokite batų vidų – sudėkite ten kojines, susuktus diržus arba kitus smulkius daiktus. Tai padės ne tik sutaupyti erdvės lagamine, bet ir išlaikyti batų formą“, – pataria pašnekovė.

Į lagaminą dedant sulankstytus drabužius, vietos kitiems daiktams liks kur kas mažiau nei juos susukus. Todėl verta į vieną ritinį suvynioti po keletą plonesnių drabužių, ypač tų, kurie menkai glamžosi.

„Geriausia derinti kelis pakavimo būdus. Drabužių vyniojimas sutaupo nemažai vietos, bet gali juos paglamžyti. Jei turite drabužį, kurį itin saugote nuo raukšlių, galite išbandyti ryšulio metodą – krūvelę nesiglamžančių drabužių ar apatinių rūbų apgaubkite tais drabužiais, kurių lygumą norite išsaugoti labiausiai“, – praktišku patarimu dalijasi daug keliaujanti Gabrielė.

Dėmesio: skrydžių palydovė G. Mikaliūnaitė pataria nepamiršti auksinės taisyklės, kurios nepaisymas gali apkartinti kelionę, – dokumentus, pinigus, lėktuvo bilietus ir kitus vertingus daiktus reikia laikyti arti savęs. / G. Mikaliūnaitės asmeninio archyvo nuotr.

Norint išvengti streso

G. Mikaliūnaitė pataria nepamiršti kelių taisyklių, kurių nesilaikymas gali smarkiai apkartinti kelionę. Pirmoji – pinigus, lėktuvo bilietus, raktus ir kitus vertingus daiktus visada laikyti arti savęs.

„Šiems daiktams tikrai nevieta giliausiame lagamino kampe. Ypač jei lagamino kurį laiką neturėsite su savimi, o svarbiausių daiktų gali prireikti, todėl juos vertėtų vežtis rankiniame bagaže. Taip pat pakuojantis rankinį bagažą svarbu nepamiršti, kad skysčius ir elektronikos prietaisus patikroje reikės iš jo išsiimti, todėl dėkite juos patogioje vietoje ar atskirame lagamino skyrelyje“, – dėmesį atkreipia Gabrielė ir taip pat pataria šalia savęs turėti lengva užkandį.

Norint išvengti streso, verta investuoti į bagažo svarstykles. Ne itin brangus prietaisas leis lagaminą pasverti dar namuose ir būti tikriems, kad nereikės papildomai mokėti už bagažą.

„Skrendant lėktuvu, lagamino svoris itin aktualus. Kad oro uoste nereikėtų išmesti tam tikrų daiktų, bandyti jų apsivilkti ar sugrūsti juos į kišenes, rekomenduojama lagaminus pasverti namuose. Jei matote, kad lagamino svoris ženkliai viršija oro linijų leistiną bagažo svorį, pagalvokite, kurie daiktai nebūtini. Jei skrendate tik su rankiniu bagažu, pasvarstykite apie registruoto bagažo įsigijimą – tuomet nereikės rūpintis, kaip vežti skysčius, viršijančius leistiną tūrį, ar kaip sumažinti lagamino svorį.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Austėja

Austėja portretas
tai kad aš jau susikroviau

Jei

Jei portretas
nuskrudisi rengsites i kredita,o nusirengsite uz grynus - lagamino nereikia visai!

Ot rado problemą !

Ot  rado problemą ! portretas
Talpiai susikrauti ? Pažiūrėkite kaip p. Bynas kraunasi lagaminą atostogoms !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių