Pabėgėlių priėmimo centras taps Priėmimo ir integracijos agentūra

Pabėgėlių priėmimo centras nuo kitų metų taps Priėmimo ir integracijos agentūra, trečiadienį nutarė Vyriausybė.

Tokia įstaiga taptų pavaldi Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM).

Priėmimo ir integracijos agentūra bus atsakinga už visų užsieniečių materialinių priėmimo sąlygų ir pagalbos užtikrinimą.

Anot SADM, agentūra valdys, administruos ar parinks viešojo pirkimo ar partnerių atrankos būdu visas užsieniečių laikino apgyvendinimo vietas, tokiu būdu visi nesulaikyti užsieniečiai bus apgyvendinami Priėmimo ir integracijos agentūros laikino apgyvendinimo vietose.

Kaip nurodoma dokumente, planuojama, kad agentūra perims ir vykdys dalį Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) priklausiusių funkcijų – užsieniečių pervežimą į laikino apgyvendinimo vietas, socialinių ir kitų paslaugų organizavimą.

Taip pat numatoma iš VSAT Užsieniečių registracijos centro perimti 52 etatus (49 iš jų yra užpildyti).

Iš viso planuojama iš VSAT perduoti 1 mln. 431 tūkst. eurų (iš jų – 937 tūkst. eurų darbo užmokesčio fondui).

Pasak ministerijos, papildomų valstybės biudžeto lėšų priėmimo sistemos pertvarkai dėl perimamų iš VSAT funkcijų nereikės.

Vis dėlto SADM atkreipė dėmesį, kad Pabėgėlių priėmimo centro pastatams Vilniuje ir Kauno rajone bei darbuotojams išlaikyti trūksta 1 mln. 168 tūkst. eurų (iš jų 793 tūkst. eurų – darbo užmokesčio fondui), nes baigiasi Europos Sąjungos struktūrinių fondų skirtos lėšos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių