Savaitgalio poilsiui – į kempingą: kiek kainuoja toks malonumas?

Nors atėjus šiltajam sezonui žmonės būna išsiilgę gamtos, Lietuvos kempingų asociacija pastebi, jog lietuviai stovyklavietėse yra linkę apsistoti ne palapinėse, o nameliuose. Nakvoti kempinguose dažniau renkasi turistai iš užsienio.

Apie atostogas kempinguose plačiau komentavo Lietuvos kempingų asociacijos prezidentas Vygandas Lazauskas. 

– Ar poilsis kempinguose yra populiarus? 

– Kai atšyla oras žmonės iš karto pradeda važiuoti į kempingus. Pastebime, kad lietuviai žymiai anksčiau renkasi poilsį gamtoje nei užsieniečiai. Po pandemijos pastebėjome didesnį antplūdį, kempingai tapo populiaresni. Vis dar išlieka tendencija, kad šis dalykas yra populiaresnis tarp vietinių.  

– Kada kempingai būna užimčiausi? 

– Didžiausias užimtumas yra liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Daug ką lemia orai.

– Kodėl žmonės turėtų rinktis poilsiauti kempinguose? 

– Pirmiausia, kempingas – nakvynės forma. Galima apsistoti su nameliu ant ratų, vadinamaisiais kemperiais, su palapine, ar poilsiauti nameliuose. Lietuvaičiai yra labiau linkę rinktis namelius. Tai vyksta tikriausiai dėl to, kad nameliuose žmogus gali pabūti arčiau gamtos būnant komforte.  

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

– Kiek kainuoja apsistoti kempinge? 

– Kainos yra labai įvairios, priklauso nuo vietovės. Jeigu kalbame apie namelius, tai žmogui gali kainuoti nuo 20 iki 60 ir daugiau eurų. Dviem žmonėms su nameliu ant ratų vidutiniškai gali kainuoti apie 30 eurų.  

– Kaip atrodo Lietuvos situacija lyginant su užsienio šalimis? 

– Šiandien skųstis negalima. Aišku, pasitempti visada yra kur, bet mūsų lygis jau tikrai aukštas. Galbūt nesiseka palaikyti kokybės dėl oro – nebūna pas mus taip šilta kaip Italijoje ar Ispanijoje. 

– Kokiose vietose Lietuvoje galima rasti kempingus? 

– Oficialiai klasifikuotų kempingų yra 37. Praktiškai visoje Lietuvoje galime rasti tokių vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių