Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai pradeda vadovauti D. Marcinkė

  • Teksto dydis:

Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai (VVKT) nuo pirmadienio pradeda vadovauti konkursą laimėjusi Dovilė Marcinkė, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Dovilė Marcinkė jau turi darbo patirties šioje įstaigoje, tad puikiai išmano jos specifiką, taip pat yra sukaupusi solidžią darbo patirtį farmacijos bendrovėse. Tikiu, kad ši visapusiška patirtis padės vystyti viešojo ir privataus sektorių dialogą ir stiprinti bendradarbiavimą valstybei svarbioje farmacijos srityje, kurioje kuriamą pokytį kasdien tiesiogiai jaučia daugybė žmonių“, – ministerijos pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas.

Anot jo, tarp naujosios vadovės darbų – vaistinių preparatų prieinamumo didinimas, jų saugumo užtikrinimas, trūkumo rizikų valdymas, mažesnių vaistų įsigijimo išlaidų šalies gyventojams siekimas, efektyvesnė įstaigos valdysena. Taip pat tikimasi, kad bus pasirūpinta sklandžia ir saugia naujų vaistų prekyba Lietuvos rinkoje.

Tuo metu pati D. Marcinkė tarp veiklos prioritetų išskiria skaidrų ir sklandų vaistų politikos srities dalyvių bendradarbiavimą, tinkamą sinergiją, visuomenės informavimą.

„Siekiai užtikrinti vaistinių preparatų saugumą ir racionalų vartojimą, naujų vaistų atėjimą į Lietuvą, vaistų tiekimo-trūkumo monitoringą bei pasiruošimą galimoms grėsmėms ir jų valdymui yra prioritetas“, – teigė naujoji vadovė.

D. Marcinkė Kauno medicinos universitete yra įgijusi farmacijos krypties magistro kvalifikacinį laipsnį. Po studijų dirbo vaistinėse, Valstybinėje vaistų kontrolės tarnyboje vaistų registracijos skyriuje, vėliau kaupė ilgametę patirtį dirbdama farmacijos bendrovėse vaistų registracijos ir saugumo valdymo srityse.

Pagrindinė VVKT misija – saugoti žmonių sveikatą vertinant vaistinių preparatų kokybę, saugumą ir veiksmingumą, vaistinių preparatų sveikatos technologijas bei kontroliuojant vaistinių preparatų rinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šimkevičiūtė

Šimkevičiūtė portretas
kaip aš nekenčiu tų senmergių, kurios keičia savo pavardes, tikėdamos, kad niekas nesupras, jog ji nesugeba susirasti sau vyrą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių