Vokietijos brigada pratyboms į Lietuvą perdislokuos per 650 karinės technikos vienetų

  • Teksto dydis:

Vokietijos Padidinto budrumo brigada sausumos ir jūros keliais į Lietuvą pratyboms „Grand Eagle-2/24“ perdislokuos daugiau nei 650 karinės technikos vienetų, pirmadienį pranešė Lietuvos kariuomenė.

Anot kariuomenės, rugpjūčio 19–22 dienoms Lietuvos keliais nuo Lenkijos pasienio į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje judės Vokietijos Padidinto budrumo brigados 21-osios brigados karinė technika.

Perdislokuoti karinės technikos vienetai iki rugsėjo 8 dienos dalyvaus pratybose „Grand Eagle-2/24“.

Pratybų tikslas – Vokietijos kariuomenės 21-osios brigados padalinių perdislokavimas į Lietuvą greičiausiai įmanomu būdu su tikslu užtikrinti NATO rytinio flango apsaugą.

Tai yra treniruotė leidžianti nustatyti, kaip greitai Vokietijos kariuomenė gali perdislokuoti savo pajėgas ir prisidėti prie Lietuvos kariuomenės ginant Lietuvos teritorinį vientisumą, taip pat padeda išlaikyti aukštą kovinio parengtumo lygį padaliniuose.

Št. srž. sp. L. Tamošiūno ir vyr. srž. sp. T. Kavaliausko vaizdo įrašai.

Lietuvai priskirta Vokietijos Padidinto budrumo brigada budėjimą vykdo nuo 2022 metų, o nuo pernai gruodžio mėnesio vadovavimą Padidinto budrumo brigadoje perėmė Vokietijos kariuomenės 21-oji brigada. Apie 4 tūkst. karių turinti brigada yra vienas iš Vokietijos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų vienetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių