Ar Garliavoje bus griebtasi prievartos? Tai paaiškės penktadienį

Kėdainių rajono apylinkės teismas penktadienio popietę ketina paskelbti, ar bus leidžiama antstolei Sonatai Vaicekauskienei imtis prievartos prieš Neringą Venckienę, paimant iš jos globojamą dukterėčią. Pasak šio teismo atstovės spaudai Liucijos Jakštos, svarstymas vyks rašytine tvarka, šalys į posėdį nebus kviečiamos.

Antstolė prašymą leisti naudoti teisines priverstines priemones, vykdant Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį grąžinti velionio Drąsiaus Kedžio dukrą jos motinai Laimutei Stankūnaitei, įteikė pirmadienį.

Tuo tarpu antradienį Kėdainių rajono apylinkės teismas gavo N.Venckienės skundą.

„Jame skundžiami antstolės veiksmai, jos priimti nutarimai“, – portalui 1kaunodiena.lt sakė L.Jakšta.

Nutartis dėl mergaitės gyvenamosios vietos priimta gruodžio 16 d. Joje buvo numatytas 14 dienų laikotarpis, per kurį L.Stankūnaitė turėjo ilginti pasimatymus su dukra, kol jie pasieks 6 valandų trukmę. Tačiau motina su dukra bendravo ilgiausiai 4 valandas, nes daug pasimatymų nevykdavo. N.Venckienės teigimu, mergaitė sutikdavo matytis su L.Stankūnaite tik namuose, o į neutralią vietą vykti atsisakydavo.

Antstolė buvo įpareigojusi N.Venckienę gera valia perduoti globotinę motinai gruodžio 30 d. ir sausio 11 d. Abu kartus N.Venckienė septynmetės į paskirtą vietą nenuvežė, tvirtindama, kad prieš mergaitę prievartos nenaudos, nes esą ji nenorinti gyventi su motina.

N.Venckienė anksčiau yra teikusi prašymą nušalinti S.Vaicekauskienę, kaltindama ją šališkumu viešuose pasisakymuose. Antstolei atsisakius, prašymą nagrinėjo Kėdainių rajono apylinkės teismas ir jį atmetė kaip nepagrįstą.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

didziausia

didziausia  portretas
pagarba antstolei Sonatai Vaicekauskienei, visa Lietuva pritaria visiems jusu veiksmams, laikykites ir padekite mazai dukrytei sugrizti i mylimos mamytes glebi

V.Vasiliauskas

V.Vasiliauskas portretas
Man atrodo, Garliavoje (Kėdainiuose, Panevėžyje, Vilniuje, Lietuvoje) kapituliuoja ne tik teisingumas. Kapituliuoja žmoniškumas. Man atrodo, ši antstolė ankstesniais laikais be sąžinės skrupulų nedelsdama būtų į žvyrduobę nutempusi tamsiaplaukę mergaitę, į gyvulinį vagoną įgrūdusi auksaplaukę. "Toks įstatymas",sakytų ji.

vasliauskai

vasliauskai portretas
rasinek savo gazietoj, ar nieks tamstos venckiniu pliurpalu nebeskaito, kad lendate i KD
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių