Kas išveš Kauno Nemuno salos kanalo dumblą?

Dėl užteršto Nemuno kanalo dumblo išvežimo būdo su „Kauno tiltais“ susiginčijusi Kauno miesto savivaldybė paskelbė dumblo išvežimo konkursą.

Konkurso nugalėtojas turėtų paaiškėti iki pavasario.

Kanalą išvalyti, dumblą išdžiovinti ir jį išvežti turėjo „Kauno tiltai“. Prieš pusantrų metų konkursą laimėjusi bendrovė kanalą išvalė ir dumblą supylė į vadinamuosius sėsdintuvus. Dalis dumblo pradžiuvo, tačiau „Kauno tiltai“ jo vežti nepradėjo. Techniniame projekte numatyta, kad dumblas turi būti išvežamas baržomis. Bendrovės atstovai teigė, kad to padaryti neįmanoma ir siūlė pakeisti dumblo išvežimo būdą – jį vežti sunkvežimiais. Savivaldybė nesutiko ir pareikalavo laikytis projekto, nes baiminosi prarasti projekto įgyvendinimui skirtas ES lėšas.

Dėl dumblo išvežimo būdo vasarą Kauno savivaldybėje lūžo ietys. Skirtingose barikadų pusėse atsidūrė net partiečiai. Tuometis savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas ir Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Gintautas Labanauskas aiškino, kad dumblą būtina ir įmanoma išvežti baržomis. Tuo metu kitas socialdemokratas, buvęs Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas tvirtino, kad dumblą reikia vežti sunkvežimiais.

Bendrovė ir savivaldybė ginčą pradėjo spręsti teisme.

„Kauno tiltai“ visus įsipareigojimus žadėjo atlikti daugiau nei už 3,3 mln. litų. Tačiau darbų atliko mažiau nei už pusę šios sumos.


Šiame straipsnyje: Kauno tiltaidumblasnemunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pasakos savivaldybes

pasakos savivaldybes portretas
Viena remia keltininkai, kita remia sunkvezimininkai. Dusins vienas kita ir prisidegs trispalvemis. Man tai pofik, Mere, isvezk ta mesla greiciau.

Dumblava

Dumblava  portretas
neber Kestucio geroj kedutej. Kazi ka Kauno tiltai darys?.. Ieskos naujo Kestucio savivaldybej?

dumblinis

dumblinis portretas
Tai va, nera Kriščiūno, stovi dumblas.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių