Kaune Kalėdas pranašauja dar dvi miesto eglutės

Be tūkstantinės minios, tačiau jaukiai ir linksmai šeštadienio vakarą Kaune įžiebtos dar dvi žaliaskarės – Laisvės alėjos fontano vietoje ir Vienybės aikštėje.

Priešingai nei prieš savaitę, kuomet pagrindinė miesto šventinė eglutė sušvito Rotušės aikštėje, į kitų dviejų miesto eglučių įžiebimo šventę neplūdo minios žmonių. Tačiau negausiam žiūrovų ratui nekilo sunkumų pamatyti pasirodymus, o mažiesiems dargi pavyko gauti dovanų – maišus knygų. Į greta esančių universitetų studentų rankas atiduota šventė truko valandą. Šokiai ir linksmos melodijos priminė, kad iki Kalėdų liko vos trys savaitės.

Pirmiausia žmonės buvo pakviesti susirinkti Laisvės alėjoje, kur sušvito Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir vadybos fakulteto studentų bei „Vilkijos“ globos namų auklėtinių gamintais žaisliukais papuošta milžiniška sidabrinė eglė. Šio medžio šakas nusvėrė iš vielos ir baltų siūlų pagaminti burbulai. Greta jų, mažesniuose plastikiniuose burbuluose, sukabinti neįprasti papuošalai – pačių studentų, dėstytojų ir vaikų užauginti melsvai žėrintys vario sulfato kristalai.

Lydimi bengališkų ugnelių šviesos, kurios simbolizavo gėrį ir taiką tarp dviejų aukštųjų mokyklų, šventės rengėjai ir žiūrovai pajudėjo ir link Vienybės aikštės. Čia sušvito Vytauto Didžiojo universiteto bendruomenės puoštos eglutės 600 m ilgio girlianda. Be to, ši žaliaskarė padabinta skrituliais, kuriuose įvardinti universiteto fakultetai.

Susirinkusiuosius iš pradžių vienoje, po to kitoje šventės vietoje linksmino ne tik Kalėdų senelio darbužiais persirengę studentai, bet ir dainininkas Egidijus Sipavičius, ugnies fakelais tamsą raižę šokantys fakyrai. Daugelis žiūrovų vaikė šaltuką linksmai trypčiodami muzikos ritmu.


Šiame straipsnyje: Kalėdos Kaune 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių