Klaipėdos apskrities žurnalistai minėjo spaudos dieną

Uostamiesčio žurnalistai Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną minėjo drauge. Penktadienio vakarą vyko tradiciniai labiausiai pasižymėjusių Klaipėdos apskrities žurnalistų apdovanojimai.

„Šiandien minime Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, kuri yra svarbi mums visiems. Tad tegul Lietuviškas žodis būna gyvas, atsakingas ir laisvas“, – kalbėjo Lietuvos žurnalistų sąjungos valdybos narė Jolanta Beniušytė.

Žurnalisto Entuziasto Nepriklausomo Informatoriaus Apdovanojimai (ŽENIA) buvo surengti tryliktą kartą.
Tradiciškai apdovanojimai išdalinti šiose nominacijose: „Metų skrydis“, „Metų atradimas“, „Metų praradimas“, „Metų praskridimas“, „Metų knyslys“. Pastaroji nominacija sugrįžo po metų pertraukos.

Nugalėtojus tradiciškai rinko vakaro dalyviai, stodami už nugaros, jų manymu, apdovanojimo labiausiai nusipelniusiam asmeniui.

Nominaciją „Metų skrydis“ laimėjo buvęs dienraščio „Klaipėda“ žurnalistas Karolis Rupkus už tai, kad išėjęs rengti reportažą dienraščiui „Klaipėda“ baigė jį dienraštyje „Vakarų ekspresas“.

„Metų praradimu“ pripažinta žurnalistė Dovilė Skabickaitė už tai, kad žurnalistiką iškeitė į viešuosius ryšius.
„Metų atradimu“ tapo „Vakarų ekspreso“ internetinio portalo redaktorius Džiugas Lukoševičius už maniakiškas antraštes, o metų knysliu šio laikraščio žurnalistė Edita Gudavičė.

Lietuvos žurnalistų sąjunga įteikė apdovanojimą ir „Metų žurnalistui“. Juo tapo Eugenijus Macius už tai, kad savo fotoarchyvus padovanojo I.Simonaitytės bibliotekai.

Klaipėdos žurnalistams sveikinimus perdavė Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių