Klaipėdos pareigūnai sulaikė Šilutės chuliganus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamų Šilutės miesto gyventojų nusikalstamos veikos.

Tyrimo metu Klaipėdos teisėsaugininkai glaudžiai bendradarbiavo su Klaipėdos apskrities VPK Šilutės rajono PK pareigūnais.

2010 metų pradžioje, vadovaujantis Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymu, dviems Šilutės miesto gyventojams (gim. 1989 m.) taikytos prevencinės poveikio priemonės – oficialūs perspėjimai.

Tyrimo metu nustatyta, kad įtariamieji, nepaisydami šios prevencinės poveikio priemonės, 2010 m. vasarį, nakties metu, Klaipėdoje, prie naktinio klubo, nemotyvuotai ir įžūliai sumušė du klaipėdiškius

Taip pat įtariama, kad 2010 m. rugpjūtį Šilutėje, kazino patalpose, vienas iš kaltininkų smurtavo, reikalaudamas pinigų už apgadintą automobilį.

Šiuo metu vienas iš įtariamųjų suimtas, kitam paskirta švelnesnė kardomoji priemonė ir teismo įpareigojimai. Asmuo privalės nepalaikyti ryšio su organizuotai nusikalstamai grupuotei priskiriamais asmenimis, nekeisti nuolatinės gyvenamosios vietos ir būti joje nustatytu laiku, nesilankyti tam tikrose su grupuotės veikla siejamose vietose.

Suimtas įtariamasis anksčiau teistas už viešosios tvarkos pažeidimą ir vagystę, abu kaltininkai niekur nedirba.

Be to, šiuo metu Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjami šių įtariamųjų apeliaciniai skundai dėl Šilutės rajono apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo jie ir dar 2 su ta pačia organizuota nusikalstama grupuote siejami asmenys pripažinti kaltais 2008 m. balandį Šilutės r., prie Atmatos upės, sumušę ir apiplėšę ten poilsiauti atvykusius asmenis.


Šiame straipsnyje: chuliganizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių