Šaulio gaudynės: nuo Romainių iki Ariogalos

Pirmadienį, apie 11 val., kelis šūvius Romainiuose iš pistoleto paleidęs vyriškis spruko nuo policijos. Kaune prasidėjusios juodo BMW gaudynės tik po policininkų paleistų taiklių šūvių į padangas baigėsi Ariogaloje.

Nusivijo iki Ariogalos  

Apie tai, kad Romainiuose vyriškis šaudo į moterį ir jai priklausantį automobilį, Kauno policija pranešimą gavo pirmadienį, apie 11 val. Atskubėję į nurodytą vietą pareigūnai įsitikino, kad moteris sveika ir pasileido įkandin juodam trečiosios serijos BMW, kuris nurūko Klaipėdos link.

Magistralėje Vilnius-Klaipėda prie Kauno patrulių prisijungė magistraliniuose keliuose dirbantis policijos ekipažas, tačiau bėglio sustabdyti vis nesisekė. Gaudynių metu vienas policijos automobilis buvo apgadintas. Kauno patrulių mašiną bandytą nustumti nuo kelio.

Magistrale bėglys nurūko apie 40 kilometrų, tada pasuko į šalutinį kelią ir nuskuodė Ariogalos link. Vos įvažiavęs į šį miestelį BMW metėsi į žvyrkelį, tuomet pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą. Viena iš jo paleista kulka smigo į padangą. BMW sustojo.

Sulaikymo metu vairuotojas nesipriešino. Mašinoje rastas dujinis pistoletas, kuriuo galima šaudyti ir guminėmis kulkomis. Ar Romainiuose buvo šaudoma dujų užtaisais, ar guminėmis kulkomis, paaiškės po policijos tyrimo.

Policijai įkliuvo ne pirmąsyk

BMW vairavęs 35 metų Evaldas Mačius sulaikytas 48 valandoms. Vyriškis policijai gerai žinomas. Bene septynis kartus jis teistas už vagystes, plėšimus ir turto prievartavimą.

Kol kas policija nedrįsta spėti, kokia kaltinimų puokštė gresia bėgliui. Šiuo metu Kauno Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vandališkų veiksmų ir nepagarbos visuomenei viešoje vietoje. 

Priežastis - buitinis konfliktas

Po E.Mačiaus apklausos Santakos policijos komisariato viršininkas Raimondas Abugelis teigė manantis, kad visų įvykių virtinė - buitinio konflikto pasekmė.

Sekmadienį į policiją kreipėsi moteris, kuri skundėsi, kad buvęs jos sugyventinis E.Mačius ją primušė. Policija apklausė įtariamąjį, tačiau neturėjo pagrindo imtis griežtesnių veiksmų.

Ta pati moteris į policiją skambino kelis kartus, kas kelias minutes. Antro skambučio metu ji pranešė, kad E.Mačius kėsinasi ją sumušti.

Jos nurodytu adresu išskubėję pareigūnai greitai sulaukė dar vieno skambučio, kad įtariamasis pradėjo į ją šaudyti. Moters ir sulaikytojo parodymai skiriasi, tačiau aišku, kad apie 11 val. E.Mačius Romainių sankryžoje taranavo buvusios draugės automobilį ir pradėjo pyškinti iš pistoleto. Į ką ir kuo šaudė, dar nenustatyta. Gatvėje šaudęs ir vėliau sprukęs karštakošis teisinosi, kad jam protą aptemdė konfliktas su buvusia drauge.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių