Vilniaus konservatoriai A.Zarembą ir K.Nėnių apskundė VTEK

Vilniaus savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Vidas Urbonavičius trečiadienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją (VTEK) su prašymu ištirti galimai viešus ir privačius interesus supainiojusio Darbo partijos nario Algimanto Zarembos veiksmus, kuomet šis dirbdamas bendrovėje “Vilniaus energija” balsavo už įmonės akcijų perleidimą antrinei koncerno “Dalkia” įmonei.

Miesto konservatoriai taip pat prašo ištirti ir Kęstučio Nėniaus elgesį, kuris taip pat dalyvavo balsavime dėl akcijų perleidimo, nors yra bendrovės “Vilniaus šilumos tinklai” direktoriaus pavaduotojas.

Skunde VTEK rašoma, kad būtent bendrovės ”Vilniaus šilumos tinklai” atstovai savivaldybės komitetuose pristatinėjo “Vilniaus energijos” klausimą.  Be to, “Vilniaus šilumos tinklų” turtas yra išnuomotas “Vilniaus energijai”.

“Vadovaujantis Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymų, bei Jūsų komisijos išaiškinimais bei sprendimų praktika minėtas tarybos narys turėjo nusišalinti nuo klausimo svarstymo ir balsavimo”, - rašoma skunde VTEK.

Bandydami panaikinti tarybos sprendimą dėl “Vilniaus energijos” akcijų perleidimo konservatoriai taip pat kreipėsi į Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje Jurgį Jurkevičių, kuris tarybos posėdyje dalyvavo, tačiau ryžtingų veiksmų nesiėmė.

“Jūs šio klausimo svarstymo metu pastebėjote, kad Vilniaus miesto tarybos narys Algimantas Zaremba vadovaujantis Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatomis Algimantas Zaremba turi nusišalinti. Tačiau šio klausimo svarstyme A. Zaremba dalyvavo, taip pat dalyvavo balsavime, nors nebalsavo”, - skunde J.Jurkevičiui rašo V.Urbonavičius.

Anot jo, vadovaudamasis  Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymu J.Jurkevičius turėjo neleisti A.Zarembai dalyvauti balsavime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JJ V.Urbonavičiui

JJ V.Urbonavičiui portretas
Kokius dar ryžtingus veiksmus,anot V.Urbonavičiaus,Įstatymas įpareigojo atlikti J.Jurkevičiui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių