Vilniaus valdžia ir „Plytinės kartodromas“ ieško kompromisų

Ketvirtadienį viešosios įstaigos „Plytinės kartodromas“ direktorius Darius Jonušis susitiko su meru Artūru Zuoku ir aptarė kartodromo ateities perspektyvas.

„Pokalbis buvo logiškas ir konstruktyvus“, – susitikimo rezultatus apibendrino D.Jonušis. Jis bandė įrodyti merui, kad Vilniaus visuomenės sveikatos centro laboratoriniai triukšmo matavimai atlikti, pažeidžiant numatytą tvarką. Be to, buvęs lenktynininkas priminė, kad daugiabučiai namai aplink kartodromą iškilo kur kas vėliau nei pats sporto objektas.

„Atrodo, bus inicijuojamas namų atsiradimo auditas“, – sakė D.Jonušis, patikėjęs, kad meras linkęs įsiklausyti į sportininkų nuogąstavimus.

Nepaisant to, seniai suplanuotas 2011-2012 m. kartingo varžybų „Žiemos taurė“ trečiasis etapas šį savaitgalį Vilniuje nevyks. Šiuo metu varžyboms ieškoma kito kartodromo. Greičiausiai sportininkai rungsis Marijampolėje.

Tuo metu „Plytinės kartodromo“ atstovai darkart kreipsis į savivaldybės administraciją, prašydami persvarstyti praėjusią savaitę nustatytus apribojimus.

„Vilniaus kartodromas gyvuoja nuo 1967 metų. Ir tie, kas išdavė leidimus statytis namus, ir tie, kas juos statė, be jokių abejonių privalėjo atsižvelgti ir įvertinti šalia esantį tokį specifinį objektą“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime cituojamas Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Pasak mero, ir statybos leidimus išduodantys pareigūnai, ir Higienos centras turėjo įvertinti situaciją prieš išduodant leidimus statyti namus.

Pranešime teigiama, kad savivaldybės pareigūnai artimiausiu metu atliks šalia kartodromo esančių namų patikrinimą, statybos leidimų išdavimo sąlygas ir kaip buvo laikomasi reikalavimų.

Portalas diena.lt primena, kad administracijos direktoriaus įsakymu sportiniai kartingai kartodrome gali važiuoti tik darbo dienomis nuo 11 iki 13 valandos.

Laikinus apribojimus kartodromui pasiūlė įvesti Vilniaus visuomenės sveikatos centras. Jis nurodė kartodromo administracijai veiklą perorganizuoti taip, kad iš kartodromo sklindantis triukšmas neviršytų leistinų lygių gyvenamojoje aplinkoje.

D.Jonušis savivaldybės ir sveikatos centro sprendimą vadina neadekvačiu, nes centro atlikti triukšmo tyrimai esą neatitinka realybės.

„Plytinės kartodromas“ ketina matavimus skųsti teismui. Sprendimą apriboti kartodromo veiklą D.Jonušis prilygino susidorojimui su kartingų sportu.

Tuo metu kartodromo pašonėje įsikūrę gyventojai tikina dėl triukšmo negalintys ilsėtis ar atsidaryti langų. Pirmą kartą dėl dirginančio triukšmo kartodromo kaimynyste nepatenkinti gyventojai į sveikatos centrą kreipėsi 2009 m. gegužę. Nuo tada laboratoriniai triukšmo tyrimai atlikti keletą kartų.

Sportui neabejingi gyventojai internete ragina ginti nuo 1967 metų veikiantį kartodromą. Iš viso peticiją pasirašė beveik 1,8 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių