Brangiausias australų filmas – pakeliui į didžiuosius ekranus

Didžiausio biudžeto australų kino filmas, su ilgai slėptomis siužeto detalėmis, netrukus pasieks didžiuosius ekranus.

Ilgą laiką paslaptyje buvo laikomas net filmo pavadinimas, nors buvo užsimenama apie tokius jo variantus kaip „Didžioji Pietų žemė" ir „Tolimosios žemumos". Prieš dvejus metus pagaliau buvo oficialiai paskelbtas būsimojo kino filmo pavadinimas - „Australija".

„Pavadinimas šokiravo savo netikėtumu?" - juokiasi filmo režisierius Bazas Luhrmannas.  

Tikriausiai taip ir buvo, kadangi pasaulio kinematografijoje yra bent trys tokio paties pavadinimo filmai ir 82, į kurių pavadinimus įtrauktas žodis „Australija".

„Man norėjosi, jog žmonėms, tariantiems žodį „Australija", prieš akis iškiltų mūsų filmas. Nenoriu teigti, kad atstovauju visuotinę nuomonę, bet ši šalis dažnai asocijuojasi su pasaulio kraštu. Šiuo atveju „Australija" - metafora, kurios paskirtis yra atskleisti filmo herojų dvasinę būseną, jų nutolimą nuo viso likusio pasaulio," - pasakoja B.Luhrmannas.

Šioje romantinėje dramoje pagrindinius vaidmenis atlieka garsūs aktoriai Nicole Kidman ir Hugh Jackmanas. Filmo veiksmas vyksta 1942-aisiais, Antrojo pasaulinio karo metu, kuomet Australijai grėsė Japonijos ginkluotųjų oro pajėgų atakos.

Anglų aristokratė ledi Sarah Ashley, kurią vaidina N.Kidman, paveldi didelį žemės sklypą su galvijų bandomis, tačiau jos turtas iškart tampa piktų kaimynų taikiniu. Norėdama išsaugoti savo nuosavybę, moteris turi iš fermos į Darviną per negyvenamą dykvietę pervaryti 2000 galvijų. Šiame sunkiame, pilname nuotykių ir išbandymų kelyje jai talkins australų kaubojus (H.Jackmanas). Tuo tarpu Darviną, kuris yra herojų kelionės tikslas, jau bombarduoja japonai.

Kino filmo premjera numatyta lapkritį - būtent tą mėnesį, kai visos studijos išleidžia realiausius pretendentus į Oskarus. Australijoje šios premjeros nekantriai laukiama: televizijos rodo laidas, kaip vyko filmavimo darbai, aktoriai dalija daugybę interviu, reklaminiai vaizdo klipai rodomi prieš kiekvieną kino seansą visuose šalies kino teatruose.

„Ar mūsų laukia pasisekimas? Aš nežinau. Žinau tik tai, kad tai toks filmas, kokį seniai norėjau nufilmuoti, -  sako režisierius B.Luhrmannas. - Tai filmas apie moterį, kuri įsitikinusi, kad jos gyvenimas baigėsi ir ji niekada daugiau nepatirs tikros meilės. Ji mano esanti įkalinta tose šiaurės Australijos dykvietėse, tačiau, lydima kaubojaus, ji nusprendžia leistis į kelionę ir pamato, jog gyvenimas tęsiasi."


Šiame straipsnyje: kinasAustralijakidman

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių