Sudegė vilkikas su baldų kroviniu

Kelyje Šilutė-Klaipėda, ties Šilininkų kaimu ankstų trečiadienio rytą, apie 8 val. užsiliepsnojo sunkvežimis. Vilkikas sudegė visiškai, jo vairuotojas nenukentėjo.

Jame buvęs 3,5 tonos minkštų baldų krovinys (sofos-lovos), gabentos iš Marijampolės į Švediją, taip pat sudegė.

Vairuotojas rūkstančius dūmus iš puspriekabės pamatė netoli geležinkelio pervažos. Vos jam sustojus puspriekabę apėmė liepsnos. Vairuotojas dar mėgino liepsnas malšinti pats gesintuvo pagalba, bet nesėkmingai.

Gaisro gesinti atskubėjus ugniagesiams jau degė visas vilkikas ir jo krovinys atvira liepsna. Su liepsnom kovojo Priekulės, Aglonienų ir Klaipėdos ugniagesių komandos.

Sunkvežimio "MAN" vairuotojas tik spėjo pasiimti sunkvežimio ir krovinio dokumentus. Vairuotojo pažymėjimas ir pinigai sudegė.

Manoma, kad vilkiko puspriekabė galėjo užsidegti nuo galiniame rate susidariusios trinties.

Iš vilkiko kuro bako išsiliejo apie tona degalų, dalis kurių susigėrė į pakelės gruntą. Aplinkosaugininkai sako, kad įmonei, kuriai priklauso vilkikas, teks surinkti į aplinką išsiliejusį dyzeliną, nuplauti kelio dangą, jai taip pat bus skirta bauda už gamtai padarytą žalą.

Ant sudegusio vilkiko kabinos durų buvo Šilutės savivaldybės tarybos nario Sauliaus Stankevičiaus įmonės UAB "Sauliaus transporto sistemos" lipdukas.

Porą valandų po gaisro įvykio vietoje jau dirbo specialiosios tarnybos, jos likvidavo gaisro padarinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių