A. Albanese'is atmetė Maskvos kritiką dėl Australijoje šnipinėjimu apkaltintos poros

  • Teksto dydis:

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'is (Entonis Albanizis) šeštadienį atmetė Rusijos kritiką dėl šnipinėjimu Maskvai kaltinamos Brisbane rusų poros sulaikymo ir liepė Kremliui nesikišti.

A. Albanese'is teigė, kad Rusija yra nepatikima ir apkaltino Maskvą vykdant „žvalgybinę veiklą čia ir visame pasaulyje“.

„Rusijai siunčiame žinutę: nesikiškite“,– Brisbane vykusiame renginyje pridūrė jis.

A. Albanese'is atsakė į Rusijos ambasados kritiką po to, kai penktadienį Australijos policija pranešė apkaltinusi 40-metę moterį ir jos 62-ejų vyrą, šnipinėjimu Maskvai. Abu kaltinamieji turi rusiškus pasus.

Socialiniame tinkle „X“ paskelbtame pranešime Rusijos ambasada Kanberoje teigė, kad areštais ir žiniasklaidos pranešimais siekiama „sukelti dar vieną antirusiškos paranojos bangą Australijoje“.

Ambasada pranešė, kad paprašė australų pareigūnų oficialiai raštu informuoti apie padėtį.

Ketvirtadienį savo namuose Brisbane sulaikyta pora įtariama veikusi kartu, siekdama gauti prieigą prie Australijos gynybos pajėgų medžiagos, susijusios su Australijos nacionalinio saugumo interesais.

Kaltinamiesiems gresia maksimali 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kaltinamoji kelerius metus dirbo informacinių sistemų technike Australijos gynybos pajėgose, pranešė Australijos policija.

Policija įtaria, kad moteris slapta išvyko atostogų į Rusiją 2023 metais, o jos vyras prisijungė prie K. Koroliovos darbinės paskyros iš jų namų Brisbane ir išsiuntė jos prašytą įslaptintą informaciją.

Policijos duomenimis, kaltinamoji Australijos pilietybę gavo 2016-aisiais, o jos vyras – 2020-aisiais.

Pora penktadienį atskirai pasirodė Brisbano magistratų teisme. Abu jie bus laikomi areštinėje iki kito teismo posėdžio rugsėjo 20 dieną.

A. Albanese'is taip pat pažėrė kritikos Kremliui dėl vykstančio karo Ukrainoje.

„Rusijai siunčiame žinią: pasitraukite iš Ukrainos ir nutraukite neteisėtą ir amoralų karą, kuriame dalyvaujate“, – pridūrė jis.

Australijos premjeras paragino Rusiją „nustoti kištis į kitų suverenių valstybių vidaus reikalus“.

„Tai šalis, kuri negerbia tarptautinės teisės, ir į ją reikėtų žiūrėti su panieka, kokią ir aš jai jaučiu“, – pabrėžė A. Albanese'is.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių