D. Trumpas liepė pirkti naftą ir maksimaliai užpildyti saugyklas

  • Teksto dydis:

Kritus „juodojo aukso“ kainoms, JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) liepė įsigyti didelius naftos kiekius, kurie bus panaudoti formuojant strategines atsargas.

„Atsižvelgęs į dabartines naftos kainas, energetikos sekretoriui pavedžiau už labai naudingą kainą įsigyti didelius naftos kiekius. Ši nafta bus saugoma Jungtinėse Valstijose ir taps strateginėmis atsargomis“, – pareiškė jis per spaudos konferenciją, kuri praėjusios savaitės pabaigoje buvo surengta Baltuosiuose rūmuose.

D. Trumpas paaiškino, jog tokia priemonė bus naudinga visam JAV energetikos sektoriui, padės užtikrinti šalies energetinę nepriklausomybę ir taip pat „leis sutaupyti milijardus mokesčių mokėtojų JAV dolerių“.

„Maksimaliai užpildysime [naftos saugyklas]“, – pažadėjo JAV prezidentas.

„Dabar tam yra puikus laikas“, – pridūrė jis.

Rinkos dalyviams nuogąstaujant dėl „juodojo aukso“ paklausos šiais metais sumažėjimo, kurį gali išprovokuoti koronaviruso COVID-19 protrūkis, naftos kainų smukimas pirmadienį dar paspartėjo, o vien „Brent“ rūšies naftos kaina krito daugiau nei 9 proc., pasiekusi žemiausią per ketverius metus lygį.

Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumažėjo 3,21 JAV dolerio, arba 9,48 proc. iki 30,64 JAV dolerio už barelį.

O balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) nusileido 2,1 JAV dolerio, arba 6,62 proc., iki 29,63 JAV dolerio už barelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
putinas remia ameriką, nors jų subinė plika

kafka

kafka portretas
Mūsiškiai tikriausiai palauks kol naftos kaina pakils iki 100$ ir tuomet pirks.

Hana

Hana portretas
Valio ,rusai jau gero bet va ar kas jiems parduos štai kur problema jankiai žlunga ir tai dėka Rusijos Kinijos bet pirks iš Rusijos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių