Danijos gynybos ministras: Ukrainai reikia padėti šiandien, po 2–3 metų bus per vėlu

NATO šalys gali ir turi daugiau daryti, kad paremtų Ukrainą, nes po 2–3 metų bus pernelyg vėlu.

Tai XVI Kyjivo saugumo forume pareiškė Danijos gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas, praneša „Ukrinform“.

„Kodėl aš šiandien čia? Kad pabendraučiau su Ukrainos žmonėmis ir pareikščiau, jog mes būsime čia tiek, kiek reikės“, – sakė jis.

Ministras pabrėžė, kad NATO šalys turi dirbti ilgalaikei perspektyvai, nes Rusijos agresija atsiliepia ne tik Ukrainai.

„Rusija nesustos ir eis toliau. Jei nesiimsime veiksmų šiandien, rytoj bus per vėlu. Šiandien svarbiausias veiksnys – laiko veiksnys. Po 2-3 metų visoms kitoms šalims bus jau per vėlu „pabusti“, – pabrėžė Poulsenas.

Ministras atkreipė dėmesį į kai kurių NATO narių nepakankamas išlaidas gynybai ir Europos karinio-gynybinio komplekso, ypač – sviedinių gamybos, problemas.

Jei nesiimsime veiksmų šiandien, rytoj bus per vėlu.

„Tai skandalas, kad negalime pagaminti pakankamai amunicijos“, – sakė Danijos gynybos ministerijos vadovas, ragindamas Vakarų šalis spartinti investicijas į saugumą.

Anot jo, Vakarų šalys turi parodyti Rusijai, kad yra pasirengusios gintis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris mano, kad Vakarų šalių gyventojai turi ruoštis galimam karui su Rusija.

Vasario 23 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Danijos premjerė Mette Frederiksen pasirašė bendradarbiavimo saugumo srityje sutartį.

Kovo 12 d. Danijos vyriausybė pranešė apie karinės pagalbos Ukrainai paketą, kurio bendra kaina – apie 2,3 mlrd. Danijos kronų (apie 337 mln. eurų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių