„Fitch“ sumažino Ukrainos ilgalaikį reitingą iki C

  • Teksto dydis:

Tarptautinė reitingų agentūra „Fitch Ratings“ sumažino Ukrainos ilgalaikių skolinių įsipareigojimų užsienio valiuta reitingą nuo CC iki C.

Perspektyvų šios kategorijos reitingams „Fitch“ nesuteikia.

Tuo tarpu ilgalaikio skolinimosi nacionaline valiuta reitingas liko CCC-, trumpalaikių paskolų – C, o reitingų „lubos“ – B-.

Sprendimą apkarpyti pagrindinį Ukrainos kredito reitingą „Fitch“ paaiškino tuo, kad šios savaitės Ukrainos pasiektas principinis susitarimas su komerciniais tarptautiniais kreditoriais dėl obligacijų skolos restruktūrizavimo – pagrindinės įsiskolinimų sumos ir palūkanų sumažinimas bei grąžinimo atidėjimas – iš esmės reiškia į nemokumą panašaus proceso pradžią.

„Fitch“ mano, kad Ukraina nevykdys įsipareigojimų jos tarptautinių skolinių vertybinių popierių turėtojams, kol su jais pasieks galutinį susitarimą dėl skolos restruktūrizavimo.

Agentūros manymu, Ukrainos valstybės biudžeto deficitas 2024-aisiais išliks didelis ir gali siekti 17,1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), šalis išliks labai priklausoma nuo išorinio finansavimo, o jos skolos ir BVP santykis šiemet padidės iki 92,5 procento.


Šiame straipsnyje: UkrainareitingasFitch

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Apgailėtinas vaizdelis

to Apgailėtinas vaizdelis portretas
apgailetinas vatnike, varyk i buda kremliaus liliputo sunie.

Apgailėtinas vaizdelis

Apgailėtinas vaizdelis portretas
Ukraina praskolino Kijevo nacių režimas, išpardavė už dyką žemes. Tapo ubagu ir vagių kraštas. Parduota nepriklausomybė ir gamtos ištekliai. Štai tokia eurountegracija ir "peremoga" kuri padedant vakarams pavirto "ganba"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių