JAV karo analitikai įspėja – negalima tikėti V. Putinu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dievagojasi, kad Rusija neturi jokio intereso kariauti su NATO. Bet amerikiečių Karo studijų instituto analitikai teigia – V. Putino naratyvai panašūs, kaip prieš pat invaziją į Ukrainą. Plačiau – LNK reportaže.

Raketininkų dieną rusų strateginės pajėgos pradėjo pratybas. V. Putino valdoma Rusija rodo, kad yra pajėgi bet kada paleisti branduolinių tarpžemyninių raketų.

V. Putinas paskutiniame interviu bandė įtikinti NATO, kad neva Rusija nenori kariauti su Aljansu.

„NATO organizacija negali nesuprasti, kad Rusija neturi jokio nei geopolitinio, nei politinio, nei karinio intereso kariauti su NATO šalimis. Mes vieni kitiems neturime jokių teritorinių pretenzijų ir noro sugadinti santykius“, – sakė V. Putinas.

Bet amerikiečių karo analitikai įspėja dėl apgaulės. Pasak Vašingtono Karo studijų instituto, V. Putino pareiškimas, kad negalvoja įsiveržti į NATO šalis, labai primena tuos, kai Rusijos prezidentas melavo ir prieš masinę invaziją į Ukrainą pernai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Kad toliau nedalins Ukrainos, V. Putinas aiškino ir tik atplėšęs Krymą 2014 m.

Tada V. Putinas sakė: „Netikėkite tais, kas gąsdina jus Rusija ir rėkia, kad po Krymo seks kiti regionai. Mes nenorime Ukrainos padalijimo. Mums to nereikia“.

V. Putinas ne tiesiogiai NATO, bet Suomijai, balandį tapusiai NATO nare, pagrasino, kad ši tuoj turės problemų. Rusai pašonėje įkurs karinę apygardą su daliniais.

Mes vieni kitiems neturime jokių teritorinių pretenzijų ir noro sugadinti santykius.

Rusų okupacinės pajėgos toliau atakuoja Ukrainą. Nesaugu ir karinės vadovybės kabinetuose. Ukrainos saugumo tarnyba iškėlė bylą dėl Ukrainos karo vado Valerijaus Zalužno pokalbių pasiklausymo. Įtaisas rastas ne jo kabinete, bet vienoje iš galimų darbo vietų.

„Dirbu keliose vietose. Vienoje iš jų aptiko pasiklausymo prietaisą. Niekaip to nevertinu, juk vyksta karas“, – sakė V. Zalužnas.

O karo dirigentas V. Putinas ruošiasi išbūti valdžioje bent iki 2030 m., kai pavasarį penktą kartą bus perrinktas. Konkurentai rinkimuose – pavieniai. Į kovą su V. Putinu dėl prezidento posto stojo 40-metė, vieniša trijų vaikų mama Jekaterina Duncova. Mažai žinoma figūra, žurnalistė ir teisininkė įveikė pirmąją kliūtį – užsitikrino 500 rėmėjų paramą kandidatūrai kelti. Bet dar teks surinkti 300 tūkst. parašų. Tiesa, taikos Ukrainoje ir Kremliaus kritikų išlaisvinimo siekianti J. Duncova pripažįsta jutusi baimę.

„Nuo pat pradžių galvojome, kad bus tokių dalykų, o gautas iškvietimas į prokuratūrą buvo mano ketinimų patikrinimas. Persekiojimo kol kas nėra, tikiuosi, kad taip ir liks“, – sakė J. Dancova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių