Latvija uždraudė į šalį įvažiuoti Baltarusijoje registruotiems automobiliams

  • Teksto dydis:

Latvijos Saeima ketvirtadienį priėmė Kelių eismo įstatymo pataisas, kuriomis numatoma uždrausti Baltarusijoje registruotas transporto priemones.

Pakeitimais nustatyta, kad Baltarusijoje registruotų transporto priemonių, kurios šiuo metu yra Latvijos teritorijoje, iki spalio 31-osios turi nelikti arba jos privalo būti įregistruotos kelių eismui Latvijoje.

Pasibaigus šiam terminui baltarusių transporto priemonės galės įvažiuoti į Latviją tik vienam tranzitiniam šalies teritorijos kirtimui, iš anksto pateikusios paraišką Saugaus kelių eismo direkcijos elektroninėje erdvėje.

Pakeitimuose numatytos dvi išimtys. Įstatymo projektas netaikomas asmenims su judėjimo negalia, kurie vairuoja specialiai įrengtą transporto priemonę, registruotą Baltarusijoje, atvykstantys aplankyti giminaičių Latvijoje.

Baltarusijoje registruotoms transporto priemonėms taip pat bus leista įvažiuoti į Latviją ypatingais atvejais, susijusiais su valstybės interesais.

Tokiais atvejais asmenys turės prašyti Finansų žvalgybos tarnybos leidimo įvažiuoti į Latvijos teritoriją. Leidimas gali būti išduodamas ne ilgesniam kaip trijų mėnesių laikotarpiui.

Planuojama, kad nesilaikant naujojo reglamento, Latvija galės konfiskuoti Baltarusijoje registruotas transporto priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių