Latvijos policija stebės Rusijos ambasadoje balsuosiančius rusus: prireikus jie bus deportuojami

  • Teksto dydis:

Latvių policijos viršininkas pirmadienį sakė, kad bus tikrinami per Rusijos prezidento rinkimus rusų ambasadoje Rygoje balsuosiančių Rusijos piliečių leidimai gyventi Latvijoje ir kad prireikus šie užsieniečiai bus deportuojami.

NATO ir Europos Sąjungos narė Latvija, kurioje gyvena nemaža rusų bendruomenė ir kuri tvirtai remia Ukrainą, taip pat stebės prie Rusijos ambasados lauksiančius žmones, kad nebūtų jokių mėginimų šlovinti Maskvos karą Ukrainoje.

Patikrinimus per Rusijos rinkimus, vyksiančius nuo penktadienio iki sekmadienio, vykdys Latvijos policija, pasieniečiai ir imigracijos pareigūnai.

„Rygos gatvėse aplink ambasadą bus mobilių patikrinimo punktų“ ir juose bus tikrinama, ar Rusijos piliečiai „turi teisę gyventi Latvijoje“, televizijai „TV3 Latvija“ sakė policijos viršininkas Armandas Rukas.

„Taip pat laikysimės nulinės tolerancijos dėl visų, kas galėtų pasinaudoti šiuo savaitgaliu ir bandyti pateisinti Rusijos invaziją bei karo nusikaltimus prieš Ukrainą“, – nurodė jis.

Pasak policijos viršininko, pareigūnai „neatmeta skubių deportacijų galimybės“, jei kokie nors Rusijos rinkėjai neturės galiojančių leidimų gyventi Latvijoje.

Imigracijos pareigūnai jau išduoda deportacijos nurodymus Rusijos piliečiams, nesilaikiusiems naujų taisyklių dėl minimalaus latvių kalbos mokėjimo ar užsirašymo į kalbos kursus.

Reikalavimai dėl kalbos netaikomi ukrainiečių pabėgėliams ir ES bei NATO šalių piliečiams, gyvenantiems Latvijoje.


Šiame straipsnyje: Latvijabalsuojantys rusaipolicijarinkimai Rusijojekaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių