Lenkijos valdančiosios partijos lyderis žada saugoti ES sieną su Baltarusija

  • Teksto dydis:

Lenkijos valdančiosios partijos lyderis ketvirtadienį pareiškė, kad Europos Sąjungos siena su Rusijos sąjungininke Baltarusija tapo dar pavojingesnė dėl Rusijos karinių pajėgų buvimo joje, todėl sienos apsauga yra svarbiausias Lenkijos vyriausybės prioritetas.

Ministro pirmininko pavaduotojas, konservatyvios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) vadovas Jaroslawas Kaczynskis (Jaroslavas Kačinskis) šiuos komentarus išsakė lankydamasis Kodenio kaime prie ES sienos su Baltarusija. Vėliau Lenkijos gynybos ministras turėjo susitikti su pasienyje esančiais kariais.

Rusijai vykdant agresiją prieš Ukrainą, per pastarąjį mėnesį į Baltarusiją atvyko tūkstančiai Rusijos „Wagner“ samdinių, o Kremlius teigia, kad į Baltarusiją perkėlė dalį savo trumpojo nuotolio branduolinių ginklų.

„Norime aiškiai pasakyti: mes darome viską, ko reikia ir ko pakanka, kad galėtume lengvai atremti bet kokias galimas Baltarusijos provokacijas ar agresyvius veiksmus“, – teigė J. Kaczynskis.

Praėjusiais metais Lenkijos dešinioji vyriausybė pasienyje su Baltarusija pastatė aukštą sieną, siekdama sustabdyti didėjančią neleistinos migracijos iš Vidurio Rytų ir Afrikos bangą, kurią, anot jos, organizavo Minskas ir Maskva, siekdami destabilizuoti ES.

Prie sienos buvo dislokuota šimtai papildomų Lenkijos pasienio apsaugos pareigūnų ir karinių pajėgų. Humanitarinės organizacijos ir pasienio apsaugos tarnybos regione sako, kad neleistini sienos kirtimai vis dar vyksta.

J. Kaczynskis spaudimą migrantais pavadino puolimu ir teigė, kad jis tęsiasi daug mažesniu mastu, tačiau dėl „Wagner“ pajėgų buvimo jis gali bet kada paaštrėti.

J. Kaczynskis tvirtino, kad sienos apsauga yra vyriausybės prioritetas, ir pažadėjo daugiau užtvarų.


Šiame straipsnyje: ES sienaLenkijaBaltarusijakaras UkrainojeJaroslawas Kaczynskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių