Mirties slėnyje – pavojinga karščio banga

  • Teksto dydis:

Šimtai europiečių, keliaujančių po Amerikos Vakarus, ir nuotykių ieškotojų iš visų JAV vis dar traukia į Mirties slėnio nacionalinį parką, nes dykumų regioną, vadinamą viena karščiausių vietų Žemėje, kaip tik šiuo metu užplūdo karščio banga.

Prancūzų, ispanų, anglų ir šveicarų turistai paliko savo nuomojamus automobilius ir namelius ant ratų su oro kondicionieriais, kad nufotografuotų bekraštį slėnį, kuris labai skiriasi nuo jiems pažįstamų snieguotų kalnų ir žaliuojančių kalvų.

Nuotykių ieškotojams tai patinka, esą tai kartą gyvenime pasitaikanti galimybė – „tarsi pasivaikščiojimas po Marsą“.

Rytinėje Kalifornijos dykumoje praeitą šeštadienį ir sekmadienį Mirties slėnio nacionaliniame parke buvo užfiksuota 128 F (53,3 laipsnio Celsijaus) temperatūra, šeštadienį nuo karščio poveikio mirė nenustatytos tapatybės lankytojas. Kitas asmuo buvo paguldytas į ligoninę.

Jie buvo iš šešių motociklininkų, važiavusių per karščius, rašoma parko pranešime.

Kitiems keturiems pagalba suteikta įvykio vietoje.

Greitosios medicinos pagalbos sraigtasparniai negalėjo sureaguoti, nes orlaiviai, pasak pareigūnų, negali saugiai skraidyti, kai temperatūra viršija 120 F (48,8 C).

Artimiausiu metu prognozuoti dar ekstremalesni karščiai: savaitės viduryje jie turėjo pasiekti 130 F (54,4 laipsnio C).

Nacionalinis parkas – Mirties slėnis – laikomas vienu ekstremaliausių pasaulyje.

Aukščiausia temperatūra, kada nors oficialiai užfiksuota Žemėje, buvo 134 F (56,67 laipsnio C) 1913 m. liepą Mirties slėnyje, nors kai kurie ekspertai ginčija šį matavimą ir teigia, kad tikrasis rekordas yra 130 F (54,4 C), užfiksuotas 2021 m. liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių