Naujasis JAV ambasadorius atvyko į Izraelį pradėti darbo

  • Teksto dydis:

Naujai paskirtas Jungtinių Valstijų ambasadorius Izraelyje penktadienį atvyko į šalį ir pradėjo eiti pareigas, tarp žydų valstybės ir islamistų grupuotės „Hamas“ tebesitęsiant karui.

Ši pozicija nebuvo užimta kelis mėnesius.

Ketvirtadienį prisaikdintas Jackas Lew (Džekas Liu) skrido lėktuve, kuriuo į Izraelį atskrido ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas), teigė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

68 metų ortodoksas žydas, besilaikantis šabo, artimiausiomis dienomis Izraelio prezidentui Isaacui Herzogui (Isaakui Hercogui) turėtų įteikti savo skiriamuosius raštus.

Nepaisant to, kad JAV yra artimiausios sąjungininkės, jos neturi ambasadoriaus Izraelyje nuo liepos, kai išvyko J. Lew pirmtakas Tomas Nidesas (Tomas Naidsas).

Penktadienį A. Blinkenas atvyko į Izraelį, kur daugiausia dėmesio skyrė priemonėms, kuriomis siekiama sumažinti žalą civiliams Gazos Ruožo gyventojams, patekusiems į karo sūkurį.

Tai antrasis jo vizitas Vidurio Rytuose nuo karo, kurį sukėlė spalio 7 dienos „Hamas“ išpuoliai, anot Izraelio pareigūnų, pareikalavę 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, gyvybių.

Per atsakomuosius Izraelio smūgius prieš „Hamas“ taikinius Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 9,2 tūkst. žmonių, pranešė islamistų grupuotės valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pažadėjo visokeriopą paramą ir didesnę karinę pagalbą Izraeliui jo kampanijoje Gazos Ruože, tačiau akivaizdžiai pakeitė toną ir išreiškė užuojautą dėl palestiniečių kančių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
koks dar /jav/ tai tu paciu /bidartistu/ hazarjahu statytinis lieka tik turku natpadisa hui talmuda sudegint ir 3 PK ne uz kalnu ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių