Pietų Korėjos kariuomenė: Šiaurės Korėja paleido balistinę raketą

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos kariuomenė pranešė, kad Šiaurės Korėja sekmadienį paleido mažiausiai vieną balistinę raketą į Rytų jūrą, dar vadinamą Japonijos jūra.

„Šiaurės Korėja paleido neidentifikuotą (-as) balistinę (-es) raketą (-as) Rytų jūros link“, – sakoma pietų korėjiečių Jungtinio štabų vadų komiteto pareiškime, kuriame nepateikiama jokios išsamesnės informacijos.

Bandymas atliktas Seului ir Vašingtonui perspėjus Pchenjaną, kad bet kokia branduolinė ataka prieš Jungtines Valstijas ir Pietų Korėją reikštų Šiaurės Korėjos režimo žlugimą.

Penktadienį Vašingtone įvyko antroji branduolinių klausimų konsultacinės grupės sesija, kurioje abi sąjungininkės aptarė branduolinio atgrasymo priemones konflikto su Šiaurės Korėja atveju.

Paleidimas įvyko tuo metu, kai Pchenjanas mini lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) tėvo ir pirmtako Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro), mirusio 2011-ųjų gruodžio 17 dieną, mirties metines.

Praėjusiais metais Šiaurės Korėja pasiskelbė esanti „negrįžtama“ branduolinė galybė ir ne kartą yra sakiusi, kad niekada neatsisakys savo branduolinės programos, kuri, režimo nuomone, yra būtina jo išlikimui.

Praėjusį mėnesį Pchenjanas sėkmingai iškėlė į orbitą karinį žvalgybinį palydovą. Vėliau jis teigė, kad jau pavyko gauti svarbiausių JAV ir Pietų Korėjos karinių objektų vaizdų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių