Rusija teigia išmokusi įveikti JAV įvestas sankcijas

  • Teksto dydis:

Kremlius penktadienį pareiškė, kad naujausias JAV sankcijų paketas jo negąsdina, nes nuo plataus masto karo Ukrainoje pradžios Rusija esą išmoko apeiti tokias ekonomines kliūtis.

Vašingtonas ketvirtadienį paskelbė sankcijas kelioms Rusijos energetikos ir finansų bendrovėms, taip pat asmenims ir įmonėms Turkijoje, Kinijoje ir Jungtinių Arabų Emyratuose, kurie, jo teigimu, rėmė Rusijos puolimą prieš Ukrainą.

„Žinoma, sankcijos kelia papildomų problemų. Tačiau dar kartą pakartosiu, kad mes prisitaikėme prie sankcijų (...) Išmokome jas įveikti“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Smarkiai padidinusi karines išlaidas ir svarbių energijos išteklių eksporto srautus nukreipusi į Kiniją ir Indiją, Maskva sugebėjo išvengti ekonominio žlugimo, kurį Vakarų valstybės tikėjosi sukelti pritaikiusios sankcijas Rusijai.

Tačiau šimtai Vakarų įmonių pasitraukė iš Rusijos rinkos po Maskvos invazijos į Ukrainą praėjusių metų vasarį, o nestabilus valiutos kursas ir didelė infliacija toliau kelia susirūpinimą Rusijos politikos formuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baikit

baikit portretas
žinant europos 'isteklius' ,tai rusija ne tik iveiks ukraina ,bet ir patrauks toliau ,tik tam reikia laiko ,kurio rusija turi uztektinai .

Jo

Jo portretas
putlerfiureris įsakys zombiams kentėti, tie tries į kelnės ir plos katučių vagiui kad dar duonos turi, prie Stalino daug blogiau buvo badavo ir kentėjo zombiai, kol Amerika parėmė maistu ir batais.

Pagarba

Pagarba  portretas
Po visų satanizmų sankcijų, Rusijoje sustiprėjo ekonomika! Niekas nenugalės galingos valstybės!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių