S. Lavrovas paragino JAV sustabdyti agresiją prieš Jemeną

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė turėtų nutraukti smūgius prieš Jemeno husius, nes tai, jo nuomone, padėtų diplomatiniu būdu rasti sprendimą situacijai, sukilėlių grupuotei tęsiant išpuolius prieš prekybinius laivus.

„Dabar svarbiausia nutraukti agresiją prieš Jemeną, nes kuo daugiau amerikiečiai ir britai bombarduoja, tuo mažiau husiai nori kalbėtis“, – sakė S. Lavrovas žurnalistams Maskvoje.

Praėjusią savaitę JAV ir Britanijos pajėgos pradėjo smūgius prieš sukilėlių taikinius visame Jemene, o tai padidino nuogąstavimus, kad Izraelio karas su palestiniečių „Hamas“ kovotojais gali išplisti regione.

Vėliau amerikiečių pajėgos atakavo husių radarą, kas buvo pavadinta tolesniais veiksmais, susijusiais su ankstesniais smūgiais. Ketvirtadienį pranešta apie naujus smūgius prieš husių taikinius.

Praėjusį mėnesį JAV įsteigė tarptautinę karinio jūrų laivyno operatyvinę grupę, kad apsaugotų Raudonosios jūros laivybą nuo husių, kurie kelia pavojų tranzito maršrutui, kuriuo vyksta iki 12 proc. pasaulinės prekybos.

Husiai teigia, kad taikosi į su Izraeliu susijusius laivus, tačiau Vašingtonas sako, kad su užpultais laivais susijusios dešimtys šalių.

Spalio 7 dieną, per precedento neturintį „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį, kuriuo prasidėjo naujausias kovų Gazos Ruože etapas. Žydų valstybėje žuvo apie 1 tūkst. 140 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP skaičiavimai, pagrįsti oficialiais Izraelio duomenimis.

Anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, nuo to laiko per Izraelio bombardavimus ir antžemines operacijas Gazos Ruože žuvo per 24 tūkst. palestiniečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam vanga

Tam vanga portretas
O kad ukrų benderovcų fašistam galas jau konkrečiai matosi, jau netgi tas neūžauga žydų klounas siunčia paskutinius žmones į ta mėsmale gaudydamas net pensininkus prekybos centruose, gatvėse, užvakar RUSIJOS raketai pataikius į pastatą charkove žuvo 60 prancūzų samdinių, galas tam neūžaugai narkomanui žydų klounui jau tikrai matosi tunelio gale

Na

Na  portretas
Niekaip nesuprantu rusofašistų smegenys celiulitinės , ar pilkųjų ląstelių neliko per alkoholizmą. Užpuolė patys svetimą valstybę, žudo , prievartauja ir dar pasakas seka ką turi kiti daryti. Visiškas grįžimas į akmens amžių, degradai

Cha,cha, -

Cha,cha, - portretas
-paleisk gaidį, tarė vilkas lapei drąskydamas avį....
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių