TBT vyriausiasis prokuroras: esu labai susirūpinęs dėl Izraelio galimo įsiveržimo į Rafą

  • Teksto dydis:

Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) vyriausiasis prokuroras pirmadienį išreiškė didelį susirūpinimą dėl galimo Izraelio pajėgų įsiveržimo į Rafą, pačiuose Gazos Ruožo pietuose esantį miestą, ir perspėjo, kad visi, pažeidę tarptautinę teisę, bus patraukti atsakomybėn.

Karimas Khanas (Karimas Chanas) savo pareiškime, paskelbtame socialiniame tinkle „X“, teigė, kad jo biuras stengiasi kaip įmanoma greičiau ištirti įvykius Gazos Ruože.

„Esu labai susirūpinęs dėl pranešimų apie Izraelio pajėgų bombardavimą ir galimą sausumos įsiveržimą į Rafą“, – sakoma jo pareiškime.

2021 metais TBT pradėjo Izraelio, „Hamas“ ir kitų ginkluotų palestiniečių grupuočių tyrimą dėl galimų karo nusikaltimų palestiniečių teritorijose.

Anksčiau K. Khanas yra sakęs, kad šis tyrimas dabar „apima ir karo veiksmų bei smurto eskalavimą po 2023-ųjų spalio 7-ąją įvykdytų [„Hamas“] išpuolių“.

„Visi karai turi taisykles, o ginkluotiems konfliktams taikomi įstatymai negali būti interpretuojami taip, kad taptų tuščiais ar neturinčiais prasmės, – teigė jis. – Tai buvo ir yra mano nuosekli žinia, taip pat ir iš Ramalos praėjusiais metais. Nuo to laiko nepastebėjau jokių pastebimų Izraelio elgsenos pokyčių.“

2002 metais duris atvėręs TBT yra vienintelis pasaulyje nepriklausomas teismas, įsteigtas tirti sunkiausius nusikaltimus, įskaitant genocidą, karo nusikaltimus ir nusikaltimus žmoniškumui.

Tai paskutinės išeities teismas, kuris įsitraukia tik tada, kai šalys nenori arba negali pačios ištirti bylų.

„Kaip ne kartą pabrėžiau, tie, kurie nesilaiko įstatymų, neturėtų vėliau skųstis, kai mano biuras imsis veiksmų pagal savo įgaliojimus, – perspėjo K. Khanas. – Visoms susijusioms pusėms: mano biuras aktyviai tiria visus įtariamus nusikaltimus. Pažeidę įstatymus bus patraukti atsakomybėn.“

K. Khanas paragino paleisti visus „Hamas“ laikomus įkaitus: „Tai taip pat yra svarbus mūsų tyrimų akcentas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žydelių žaidimai vyksta. Dėl pinigų. Prokurėlėiai tik pakniaukia.

Spenius

Spenius portretas
Visi palestiniečiai yra teroristai - ir vaikai ir senukai ir bobutes... O tokiems nėra vietos žemėje...

….

…. portretas
Ne TIK ruski LILIPUTINA reikia PAKART bet ir GUDRUTI ZYDA Jie rekia kad hitleris dare GENOCIDA ! O ka jie DARO DABAR SU PALESTINIECIAIS???Nejau SITIEM barbaram dar nedasuto Kodel ju niekas nemegsta???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių