Iš rinkimų kovos pasitraukęs J. Bidenas kreipsis į tautą

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienio vakarą iš Ovalinio kabineto kreipsis į tautą dėl savo sprendimo nebesiekti perrinkimo lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

J. Bidenas socialiniame tinkle „X“ paskelbė, kad kalbės „apie tai, kas laukia ateityje“ ir kaip jis „užbaigs darbą Amerikos žmonėms“.

Jis sakys kalbą trečiadienį 20 val. vietos laiku (ketvirtadienį 3 val. Lietuvos laiku).

Remiantis oficialia JAV prezidento darbotvarke, J. Bidenas antradienį grįžta į Baltuosius rūmus po beveik savaitės, praleistos savo asmeninėje rezidencijoje gydantis dėl COVID-19.

Į Baltuosius rūmus J. Bidenas atvyks pirmą kartą po to, kai paskelbė savo sprendimą nebesiekti perrinkimo lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

J. Bidenas viešumoje nebuvo matomas nuo liepos 17 dienos, tačiau pirmadienį, praėjus dienai po to, kai paskelbė pasitrauksiąs iš rinkimų, jis paskambino į rinkimų kampanijos susitikimą, kad kreiptųsi į darbuotojus ir išreikštų paramą viceprezidentės Kamalos Harris (Kamalos Haris) kandidatūrai jį pakeisti.

JAV prezidentas sekmadienį pareiškė, kad nesieks perrinkimo lapkritį vyksiančiuose rinkimuose ir išreiškė paramą savo viceprezidentei.

J. Bidenas pasitraukė po kelias savaites trukusio spaudimo, kuris prasidėjo nuo katastrofiško pasirodymo debatuose, sukėlusio nuogąstavimų dėl jo sveikatos.

Jis tapo pirmuoju JAV istorijoje prezidentu, pasitraukusiu iš rinkimų tokiame vėlyvame kampanijos etape, ir pirmuoju, pasitraukusiu dėl susirūpinimo proto aštrumu ir fizine sveikata.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių