Turkijos prezidentas pavadino B. Netanyahu Gazos Ruožo skerdiku

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) trečiadienį Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) pavadino Gazos Ruožo skerdiku ir apkaltino jį skatinant antisemitizmą visame pasaulyje.

R. T. Erdoganas ne kartą užsipuolė Izraelį dėl jo atsako į spalio 7 dieną „Hamas“ kovotojų surengtą precedento neturinčią ataką prieš Izraelį.

Jis pavadino Izraelį „teroristine valstybe“, o „Hamas“ – „išlaisvinimo grupe“.

R. T. Erdoganas vėl užsipuolė Izraelį per savo islamiškų šaknų turinčios valdančiosios partijos narių susirinkimą parlamente.

„B. Netanyahu jau įrašė savo vardą į istoriją kaip Gazos Ruožo skerdiko“, – sakė R. T. Erdoganas.

„B. Netanyahu kelia pavojų visų pasaulio žydų saugumui, palaikydamas antisemitizmą savo žudynėmis Gazoje“, – pridūrė jis.

Aštri R. T. Erdogano retorika kelia grėsmę neseniai atkurtiems Turkijos santykiams su Izraeliu.

B. Netanyahu administracijos pareiškimai mažina mūsų viltis, kad humanitarinė pauzė virs ilgalaikėmis paliaubomis.

Praėjusiais metais abi šalys, kurios dešimtmetį buvo nutraukusios ryšius, vėl paskyrė ambasadorius.

Jie taip pat tarėsi dėl glaudesnių prekybos santykių plėtojimo ir bendrų naujų energetikos projektų, kurie galėjo padėti atkurti pasitikėjimą.

Dėl karo Gazos Ruože Izraelis saugumo sumetimais atšaukė visus diplomatinių atstovybių darbuotojus iš Turkijos ir kitų regiono šalių.

Turkija taip pat atšaukė savo pasiuntinį Tel Avive, protestuodama prieš Izraelio požiūrį.

Trečiadienį tarpininkai siekė pratęsti Izraelio ir „Hamas“ paliaubas, pagal kurias nuo praėjusios savaitės buvo paleista „Hamas“ paimtų 60 įkaitų ir 180 palestiniečių kalinių.

R. T. Erdoganas sakė, kad B. Netanyahu vyriausybė apsunkina šias pastangas, nes toliau aptarinėja „Hamas“ likvidavimo planus.

„B. Netanyahu administracijos pareiškimai mažina mūsų viltis, kad humanitarinė pauzė virs ilgalaikėmis paliaubomis“, – sakė R. T. Erdoganas.

Paliaubų susitarimas laikinai sustabdė kovas, kurias sukėlė spalio 7-ąją įvykdytas „Hamas“ išpuolis prieš žydų valstybę. Per netikėtą ataką Izraelyje kovotojai nužudė apie 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, nurodo žydų valstybė.

Atsakydamas į šią daugiausiai aukų pareikalavusią ataką per šalies istoriją, Izraelis pradėjo oro, artilerijos ir karinį jūros puolimą, kad sunaikintų „Hamas“.

„Hamas“ vyriausybės Gazoje duomenimis, ten žuvo apie 15 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visiskai teidingai

visiskai teidingai portretas
žydai skerdikai net vaiku ir moteru negaili.Laisve Palestinai !

Taip taip

Taip taip portretas
čia tas pats, kurį KGB vadino Nuorūka, paskui – išblyškusia Kandimi, vėliau – Botoksu, o Chodorkovskis pavadino – „šunų bandos vadas“...Navalnas pavadino - Bunkerio diedas, nuodytojas, o dabar jis – žudikas, skerdikas, karo nusikaltėlis…Ir paskutinis titulas – didžiausias 2022m nevykėlis…

Lietuvis

Lietuvis portretas
Labai teisingai pasakyta kad žydas netanyahu teroristas ir skerdikas ,pasirodo RUSIJOS PREZIDENTAS VLADIMIRAS PUTINAS prieš ta žydą šventa avelė
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių