TVF valdybos nare paskirta Rusijos centrinio banko darbuotoja, kuriai taikomos JAV sankcijos

  • Teksto dydis:

Vašingtone įsikūrusio Tarptautinio valiutos fondo (TVF) valdyboje Rusijai atstovaus centrinio banko darbuotoja, kuriai yra taikomos sankcijos, antradienį pranešė dabartinis šias pareigas einantis asmuo.

Ksenija Judajeva yra buvusi Rusijos centrinio banko valdytojo pirmoji pavaduotoja, o šiuo metu – šio banko valdytojos Elvyros Nabiulinos patarėja.

„Taip, patvirtinu. Nuo lapkričio 1 dienos Ksenija bus Rusijos vykdomoji direktorė TVF“, – AFP elektroniniame laiške sakė Aleksejus Možinas, patvirtindamas Rusijos naujienų agentūrų TASS ir RIA pranešimus.

A. Možinas šias pareigas eina nuo 1996 metų ir yra ilgiausiai dirbantis Fondo vykdomosios valdybos narys.

K. Judajevai buvo pritaikytos sankcijos 2022 metų balandžio 20 dieną, praėjus dviem mėnesiams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, su pirmąja Vašingtono sankcijų serija.

Pasak Valstybės departamento, ji į JAV sankcijų sąrašą įtraukta dėl jos pareigų Rusijos centriniame banke ir komerciniame banke „Otkritie“.

Teoriškai JAV sankcijos užkerta kelią tokiems asmenims atvykti į JAV teritoriją, nors TVF būstinė yra federalinėje sostinėje Vašingtone.

Be to, jomis įšaldomas visas turtas, kurį atitinkami asmenys tiesiogiai ar netiesiogiai turi JAV, taip pat uždraudžiama bet kuriai JAV bendrovei ar piliečiui sudaryti su jais komercinius ar finansinius sandorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių