Ukraina iškvietė Vatikano pasiuntinį dėl popiežiaus komentaro apie baltą vėliavą

  • Teksto dydis:

Ukraina pirmadienį iškvietė Vatikano pasiuntinį Kyjive, popiežiui Pranciškui pareiškus, kad Kyjivas turėtų svarstyti galimybę kare su Rusija „iškelti baltą vėliavą“.

 Šis popiežiaus komentaras sukėlė pasipiktinimą Kyjive.

„Dėl popiežiaus Pranciškaus pareiškimų apaštališkasis nuncijus buvo pakviestas į Ukrainos užsienio reikalų ministeriją“, – sakoma ministerijos pranešime socialinėje žiniasklaidoje, pavartojant terminą Vatikano diplomatams pavadinti.

Pranešime sakoma, jog nuncijui Visvaldui Kulbokui buvo pasakyta, kad Kyjivas yra nusivylęs pontifiko žodžiais, skatinančiais Rusiją ir toliau nepaisyti tarptautinės teisės.

„Šventojo Sosto vadovas turėtų pasiųsti signalų tarptautinei bendruomenei apie būtinybę tuojau pat suvienyti jėgas ir užtikrinti gėrio pergalę prieš blogį“, – nurodė ministerija.

Savaitgalį 87 metų popiežius sukėlė sąmyšį, kai duodamas interviu Šveicarijos visuomeniniam transliuotojui RTS pareiškė, kad Kyjivas turėtų turėti „drąsos iškelti baltą vėliavą“.

Sekmadienį Kyjivas pasmerkė popiežiaus raginimus surengti derybas su Rusija. Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pareiškė, kad jo šalis niekada nepasiduos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis taip pat sureagavo į šiuos komentarus.

Jis pabrėžė, kad nuo tada, kai Maskva prieš dvejus metus į jo šalį pasiuntė savo karius, Ukrainos ginti stojo visų tikėjimų gyventojai.

„Bažnyčia yra tokia – su žmonėmis. O ne už dviejų su puse tūkstančio kilometrų kažkur virtualiai tarpininkauti tarp žmogaus, kuris nori gyventi, ir žmogaus, kuris nori tave sunaikinti“, – pridūrė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: popiežius PranciškusUkraina iškvietėVatikano pasiuntinyskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių