V. Putinas atvyko į Baltarusiją dviejų dienų vizito

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį su dviejų dienų vizitu atvyko į Baltarusiją, taip pratęsdamas savo kelioninį turą penktosios kadencijos pradžioje.

Anksčiau šį mėnesį V. Putinas keliavo į Kiniją, o sekmadienį jo laukiama Uzbekistane. Anksčiau ketvirtadienį jis Kremliuje priėmė Bahreino karalių Hamadą bin Isa Al Khalifa (Hamadą bin Isą Chalifą).

Baltarusijoje V. Putinas surengs derybas su kolega Aliaksandru Lukašenka. Baltarusių autokratinis lyderis pasitiko svečią ant lėktuvų pakilimo ir nusileidimo tako, po to abu oro uoste susėdo trumpam pokalbiui, pranešė Kremlius.

A. Lukašenka pažadėjo aptarti „pirmiausia saugumo klausimus, o rytoj kartu su kolegomis iš vyriausybių aptarsime ekonominius klausimus“.

Ketvirtadienį Baltarusijos vadovas paskyrė naują šalies kariuomenės generalinio štabo viršininką. Šiuo žingsniu, analitikų teigimu, siekiama parodyti Kremliui kuo didesnę ištikimybę.

Baltarusija, priklausoma nuo Rusijos paskolų ir pigios energijos, leido Rusijai pasinaudoti savo teritorija karui Ukrainoje pradėti. Be to, pernai Maskva į Baltarusiją perkėlė dalį savo taktinių branduolinių ginklų.

Generolas majoras Pavelas Muraveika, paskirtas Baltarusijos generalinio štabo viršininku ir gynybos ministro pirmuoju pavaduotoju, yra žinomas dėl viešų grasinimų Lenkijai ir Lietuvai.

2023-iųjų spalį jis pareiškė, kad Baltarusija gali užimti vadinamąjį Suvalkų koridorių.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasBaltarusijavizitasAliaksandras Lukašenkakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių