Vengrijos ir Ukrainos URM vadovai aptarė V. Zelenskio pergalės planą

  • Teksto dydis:

Ukrainos ir Vengrijos užsienio reikalų ministrai Andrijus Sybiha ir Péteris Szijjártó aptarė būdus tvirtai taikai užtikrinti ir Rusijai nubausti, taip pat prezidento Volodymyro Zelenskio Pergalės planą.

Tai per bendrą spaudos konferenciją Budapešte pareiškė Ukrainos URM vadovas, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Svarbiausi klausimai, kuriuos mes šiandien aptarėme susitikimuose, – neišprovokuotas  Rusijos plataus masto karas prieš Ukrainą ir būdai, kurie leistų pasiekti visapusišką, teisingą ir tvirtą taiką, atkurti Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenitetą, nubausti Rusiją už Ukrainoje įvykdytus žiaurumus, ypač už agresijos nusikaltimą“, – sakė A. Sybiha.

Jis pažymėjo, kad informavo P. Szijjártó apie situaciją fronte ir laikinai okupuotose teritorijose, padėkojo Vengrijai už 14-ojo ES sankcijų Rusijai paketo aprobavimą ir humanitarinę pagalbą.

Ukraina taip pat dėkoja Vengrijai už dalyvavimą atstatymo projektuose, paramą ukrainiečiams Vengrijoje, karo medikų rengimą, prisijungimą prie priešmininės koalicijos, pabrėžė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

Šalys aptarė Taikos formulę ir Pergalės planą. Ukrainos diplomatijos vadovas išreiškė viltį, kad Vengrija ir ateityje rems Ukrainos iniciatyvas ir prisidės prie kuo spartesnio jų įgyvendinimo.

Derybos akis į akį truko apie valandą, dvigubai ilgiau nei planuota. Po jų prasidėjo derybos platesniu formatu, kuriose dalyvavo šalių delegacijos.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos užsienio reikalų ministras A. Sybiha rugsėjo 30 d. lankosi Vengrijoje su darbo vizitu.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojepergalės planasVengrijasantykiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių