Žiniasklaida: Vokietijos gynybos ministras padidins karinę paramą Ukrainai

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius planuoja šįmet reikšmingai padidinti karinę paramą Ukrainai, informuoja dpa, remdamasi sekmadienį laikraštyje „Bild“ pasirodžiusiu straipsniu.

Anot „Bild“, Vokietijos gynybos ministerija paskelbė, kad Ukrainai reikia papildomų 3,8 mlrd. eurų paramos. Ministerijos atstovas spaudai šios informacijos nepanoro pakomentuoti naujienų agentūrai dpa.

Teigiama, kad šįmet Gynybos ministerija Ukrainai skyrė 7,1 mlrd. eurų vertės karinę paramą. Ukrainą jau pasiekė beveik visa ši suma ir lieka tik 300 mln. eurų naujiems amunicijos ir ginkluotės pirkimams.

Parlamento bus prašoma iki birželio pabaigos patvirtinti finansavimą papildomos išlaidoms.

Finansų ministerija, kuriai vadovauja Laisvosios demokratų partijos (FDP) narys Christianas Lindneris, iš esmės pritaria finansavimo didinimui. Tai naujienų agentūrai dpa patvirtino šaltiniai Vokietijos vyriausybėje.

„Bild“ publikacijoje primenama, kad Vokietijos karinės pagalbos biudžetas yra skirtas karinės įrangos įsigijimams, o ją Ukraina perka tiesiogiai iš gynybos pramonės įmonių. Vokietija šį finansavimą taip pat naudoja naujų ginklų užsakymams vietoje tų, kuriuos kariuomenė yra perdavosi Ukrainos pajėgoms.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeBorisas PistoriusasgynybaparamaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių