Jungtinės Tautos: Pietų Sudano karo zonoje 300 tūkst. žmonių liko be pagalbos

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 300 tūkst. Pietų Sudano gyventojų nesulaukia „išgyvenimui būtinos pagalbos“ šiaurinėje Vienybės valstijoje, pirmadienį pranešė Jungtinės Tautos (JT), humanitarinės pagalbos agentūroms pasitraukus iš šios nuožmių susirėmimų zonos.

Pietų Sudanas išgyvena vieną nuožmiausių smurto protrūkių beveik pusantrų metų trunkančiame pilietiniame kare, vyriausybės pajėgoms veržiantis į pietus iš valstijos sostinės Bentiu į opozicijos pajėgų kontroliuojamą zoną aplink Lero miestą, kur yra dideli naftos telkiniai.

„Vienybės valstijoje vykstantys karo veiksmai įpareigoja visas nevyriausybines organizacijas ir JT agentūras evakuoti savo darbuotojus iš Lero ir kitų vietovių“, – sakė JT humanitarinės pagalbos koordinatorius šioje šalyje Toby Lanzeris (Tobis Lanzeris) savo pareiškime.

„Taigi, daugiau nei 300 tūkst. civilių gyventojų, kuriems reikia skubios paramos, maisto, medicinos pagalbos, dabar nesulaukia išgyvenimui būtinos pagalbos“, – nurodoma pareiškime.

Penktadienį JT pranešė, kad per pirmąją gegužės savaitę dėl išaugusio smurto bemaž 100 tūkst. žmonių paliko savo namus.

Nevyriausybinė organizacija „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) šeštadienį pranešė, kad buvo privesta atšaukti savo užsienio darbuotojus iš Lero ir nutraukti medicinos pagalbos teikimą gyventojams, baiminantis, kad sukilėlių kontroliuojamą miestą gali netrukus atakuoti vyriausybės pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių