CNN: Iranas rezgė sąmokslą nužudyti D. Trumpą

  • Teksto dydis:

JAV Slaptoji tarnyba prieš kelias savaites sustiprino kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo apsaugą po to, kai valdžios institucijos sužinojo apie Irano sąmokslą jį nužudyti, antradienį pranešė amerikiečių žiniasklaida.

Televizija CNN pranešė, kad JAV valdžios institucijos iš vieno šaltinio gavo žvalgybinės informacijos apie Teherano planą pasikėsinti į D. Trumpą, todėl buvo sustiprintas jo saugumas. Apie sąmokslą pranešė ir kitos JAV žiniasklaidos priemonės.

Tačiau teigiama, kad šis sąmokslas nesusijęs su šeštadienio mėginimu nužudyti D. Trumpą per kampanijos mitingą Pensilvanijoje.

20-metis šaulys Thomas Matthew Crooksas, kurį vėliau nukovė Slaptosios tarnybos agentai, atidengė ugnį į D. Trumpą, sužeidė jo ausį ir nužudė vieną iš mitingo dalyvių.

JAV nacionalinio saugumo taryba teigia, kad jau kelerius metus stebi Irano grasinimus buvusiems D. Trumpo administracijos pareigūnams. Priduriama, kad Iranas siekia atkeršyti už Islamo revoliucinės gvardijos vado Qasemo Soleimani nužudymą 2020 metais.

„Manome, kad tai svarbiausias nacionalinio ir krašto saugumo klausimas“, – sakoma JAV nacionalinio saugumo tarybos atstovės spaudai Adrienne Watson išplatintame pareiškime.

Ji pridūrė, kad tiriant šeštadienio incidentą nenustatyta jokių sąsajų su Irano sąmokslu.

Slaptosios tarnybos atstovas spaudai Anthony Guglielmi pabrėžė, kad informacija apie galimas grėsmes gaunama nuolat, o reaguojant į jas imamasi atitinkamų veiksmų, kad prireikus būtų panaudoti visi turimi ištekliai.

„Negalime komentuoti jokio konkretaus grėsmių srauto, tik norime pasakyti, kad Slaptoji tarnyba rimtai vertina grėsmes ir atitinkamai į jas reaguoja“, - teigiama A. Guglielmi pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
LIETUVOS AMBASADOJE WAŠINGTONE GEDULAS.... NEPAVYKO NUŠAUTI TRAMPO....

to ....../

to ....../ portretas
ruZki, niekam tu neįdomus, varyk atgal į putlerio subinę.

....../

....../ portretas
LIETUVOJE "VISKĄ ORGANIZUOJA " RUSIJA SU PUTINU PRIEKYJE , O JAV TETITORIJOJE "ORGANIZUOJA" IRANAS. O KUR KINIJA " ORGANIZUOJA" ?.... tai veikėjai veiklūs --" REZGIA IR REZGIA " ....... .... DŽIAUGIUOSI ,KAD MŪSŲ LIETUVOS VEIKĖJAI " NESĄŽININGAI NIEKO NEORGANIZUOJA IR NEREZGIA ".... na gėdos LIETUVOS tautai nedaro ir jos neskriaudžia..... dirba su "didžiule meile" savo gimtinei..... .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių