Ekspertas įspėjo: V. Putinui karas Ukrainoje – tik pradžia, jis greitai baigtųsi tik su viena sąlyga

  • Teksto dydis:

Pasak eksperto, plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą diena buvo Trečiojo pasaulinio karo pradžia, o konfrontacija gali baigtis po dviejų savaičių po NATO prisijungimo, rašo UNIAN.

Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui karas Ukrainoje yra tik pradžia, nes jis nori patekti į Padniestrės teritoriją ir pradėti tokias pačias karines operacijas Moldovoje, interviu sakė rusų kilmės amerikiečių istorikas, istorijos mokslų daktaras Jurijus Felštinskis.

„Visi tikisi, kad šis konfliktas neperžengs Ukrainos ribų ir nevirs Trečiuoju pasauliniu karu. Manau, kad tai neįmanoma. Tikiu, kad Trečiasis pasaulinis karas prasidėjo vasario 24 dieną Ta vasario 24-oji yra kaip 1939 metų rugsėjo 1-oji – Antrojo pasaulinio karo diena“, – kalbėjo ekspertas.

Jo nuomone, ypač NATO turėtų suprasti, kad Trečiasis pasaulinis karas jau prasidėjo.

„Man atrodo, kad tai yra absoliučiai neišvengiama, nes V. Putinas nepalieka kito pasirinkimo – Ukraina jam tik pradžia, nes jis bando vykti į Padniestrę ir įžiebti panašų karą Moldovoje, – pažymėjo pašnekovas.

J. Felštinskis mano, kad karas su Rusija gali greitai baigtis, jei Aljansas į jį įsijungs visa jėga.

„Jei NATO įsijungs į šį karą Ukrainos teritorijoje, nelaukdamas termobranduolinės karo versijos, jis baigsis per dvi savaites. Tačiau tam būtina, kad NATO į šį karą įsitrauktų visa jėga“, – prognozavo mokslų daktaras.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras Putinastrečiasis pasaulinis karas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių